Konjogojstvena izložba: Prvonagrađena kobila Cvijeta sa ždrjebetom iz Prekopakre

Konjogojstvena izložba:   Prvonagrađena kobila Cvijeta sa ždrjebetom iz Prekopakre

Na tradicionalnoj manifestaciji “Zlatne grive Zlatne doline” u organizaciji Konjogojstvene udruge “Vallis Aurea” Požega koja je jučer održana na stadionu NK Croatia u Mihaljevcima u kategoriji  kobila sa ždrebadi  prvu nagradu osvojila je Cvijeta sa ženskim ždrjebetom vlasnika Dalibora Maroševića, uzgajivača  konja iz Prekopakre.

glavna

U sklopu 9. Konjogojske izložbe  na kojoj se okupilo se 20-ak sudionika s više od 40 grla, hrvatskih hladnokrvnjaka, posavaca i lipicanaca trećom nagradom u kategoriji kobila nagrađena je i kobila Cedi vlasnika Ivana Pavičića iz Pakraca.

„Član sam požeške Konjogojstvene udruge već šest godina, a svoje konje izlažem tek drugu godinu. Veliko je to priznanje posebno i zbog toga što je bila velika konkurencija izlagača koji su prepoznatljivi i uspješni u uzgoju. Lani je kobila Cvijeta dobila prvu nagradu kao omica, a ove godine proglašena je najljepšom sa svojim, tek mjesec dana starim, ženskim ždrjebetom Šarom. To je meni i mojoj obitelji motivacija i ohrabrenje za nastavak rada na uzgoju ovih plemenitih životinja“, rekao nam je Dalibor Marošević.

Dalibor  Marošević i Ivan Pavičić bili su jedini uzgajivači s našeg područja, a sudjelovanjem na sličnim izložbama želja im je promovirati uzgoj hladnokrvnjaka kao dijela naše baštine i tradicijske vrijednosti.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email