PRVI NASTUP PAKRAČKIH TRIATLONACA: Svi završili napornu utrku

PRVI NASTUP PAKRAČKIH TRIATLONACA: Svi završili napornu utrku

Pakrac ima novu vrstu sportaša rekreativaca – triatlonce koji su prošle nedjelje u Gornjoj Stubici po prvi put individualno sudjelovali u službenom natjecanju. Riječ je o olimpijskom sportu koji se sastoji od tri različite discipline: plivanja, vožnje biciklom i trčanja, a dužina staze ovisi o izboru organizatora i kreće se od nekoliko desetaka do više stotina kilometara.

tomislav 1

Na bavljenje ovim zahtjevnim sportom odlučili su se Darko Škevin, Tomislav Tessari, Santo Tessari, Daliborka Škevin te Marko Ljevar pri čemu su Tessarijevi i Ljevar po prvi put nastupili lani na poznatom porečkom triatlonu, ali u štafetnoj konkurenciji.

škevin 1

Četvero ih je u nedjelju, kao članovi zagrebačkog Triatlon kluba Swibir, nastupilo na individualnoj utrci sprint triatlona u Gornjoj Stubici koja se sastojala od  750 metara plivanja u jezeru, biciklističke cestovne utrke  u dužini od 20 kilometara i 5 kilometara trkačke utrke. U utrci je startao 31 natjecatelj, ali su se rezultati zbrajali u pet različitih starosnih i spolnih kategorija.

Cjelokupnu trodijelnu utrku najbrže je odradio Darko Škevin koji je sve tri staze savladao za sat i devet minuta  što je ukupno bio deseti rezultat, ali najbrži u starosnoj kategoriji 50 do 55 godina.

daliborka

Tomislav Tessari je ostvario ukupno 15. rezultat s vremenom sat i 16 minuta, također najbrži u kategoriji  35-40 godina. Santo Tessari je vozio u najzahtjevnijoj kategoriji od 25 do 30 godina i s vremenom sat i 27 minuta bio je 24. u ukupnom poretku, odnosno 5. u svojoj kategoriji. Daliborka Škevin je sve tri discipline odradila za sat i 38 minuta, 29. u ukupnom poretku i druga u svojoj kategoriji.

santo

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email