PRVI GODIŠNJI ČETVRTAK: Tržnica u znaku postblagdana i hladnoće

PRVI GODIŠNJI ČETVRTAK: Tržnica u znaku postblagdana i hladnoće

 

trznica-dekePrvi četvrtak u godini tradicionalno je najlošiji sajmeni dan na pakračkoj tržnici. Kućne zalihe stvorene uoči blagdana očito još nisu ispražnjene pa mnoge domaćice nisu imale potrebe pohitati u nabavu. Pored toga mirovine nisu isplaćene kao niti većina plaća pa je dio  kupovine odgođene za bolja vremena.  Uz to niti temperature zraka nisu najpovoljnije za trgovanje. Sve to znaju i prodavači pa su mnogi od njih, kao i brojni zaposlenici u drugim sektorima, spojili blagdanske dane u mali godišnji odmor.

trznica-garderoba

No unatoč   tome ipak se trgovalo, mada s brojem prepolovljenih štandova. Zbog niske temperature koja je u Pakracu jutros u 8 sati iznosila -2, dio prodavača na otvorenom  je svježe voće i povrće zaštitio dekama.

trznica-piletinaS druge pak strane, na svoje su došli prodavači toplih čarapa, šalova i rukavica što ovog četvrtka možemo smatrati jedinom sezonskom robom.

Ipak ponajveća gužva je bila na štandu s piletinom što pokazuje da su se građani zasitili sarme i prasetine.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone