PRVENSTVO RH U KUGLANJU ZA KADETE Pakračankama brončana medalja

PRVENSTVO RH U KUGLANJU ZA KADETE Pakračankama brončana medalja

 

Ženska kadetska ekipa (mlađe od 14 godina)  „Slavonskog banovca“ osvojila je treće mjesto na državnom prvenstvu u kuglanju što je održano prošlog vikenda u Novskoj.

One su u konkurenciji šest ekipa klasičnim međunarodnim načinom (4×30 hitaca), ali s manjom kuglom, urušile ukupno 1333 čunja pri čemu je Nika Čelec s 480 čunjeva bila četvrta pojedinačna igračica prvenstva. Ida Jirasek je srušila 466 čunja, a Marija Josipović 387. Spriječena drugim obvezama u nastupu je bila Sara Marin.

Dečki (Matko Škondro, Fran Ivošević, Matko Šuperina i Jan Štampf) pod imenom KK Pakrac na istom natjecanju održanom u Ogulinu su u konkurenciji devet klubova zauzeli  šesto mjesto. Trener obadvije ekipe je Tomislav Luksetić.

Uspjeh je to pakračkih mladih kuglača jer je ovo tek treća sezone otkako u Pakracu djeluje škola kuglanja za mlađe uzraste, a da se ozbiljno radi i da je Pakrac ozbiljna kuglačka sredina pokazuje podatak da uz naše mlade kuglače učešće u službenom ekipnom natjecanju za prvenstvo Hrvatske za kadete su uzeli još samo klubovi iz Zagreba, Zaboka, Zaprešića Varaždina, Delnica, Karlovca, Koprivnice  i Novske.

Kadetkinje prema starosnoj dobi će se iduće sezone natjecati u kategoriji mlađe juniorke (U16) dok dečki ostaju i dogodine u istoj starosnoj konkurenciji.

U ovoj sezoni obadvije selekcije još imaju nastupe u regionalnoj ligi te na pojedinačnom turniru u sklopu Dana Grada Pakraca.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email