Radni sastanak ponedjeljkom: Promoviran katalog obrtnika

Radni sastanak ponedjeljkom:   Promoviran katalog obrtnika

Predstavljanje kataloga obrtnika bila je glavna tema 55. radnog sastanka ponedjeljkom koji je 4. travnja održan u prostoru Poduzetničkog centra Pakrac. Nakon više godina, u organizaciji Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, osvježena je i digitalizirana baza podataka obrtnika te otisnuta u formi informatino oglasne brošure u 700 primjeraka.

Davor Lepka, predsjednik Udruženja kratko je predstavio katalog: „Zašto katalog? Namjera nam je bila obuhvatiti sve obrtnike na jednom mjestu, približiti potencijalnim korisnicima naše kapacitete i predstaviti im što radimo. Želimo da katalog „zaživi“, da bude u prometu i da na taj način dopremo do korisnika naših usluga. Kako mi do njih, tako i oni do nas“. Lepka je zahvalio „svojim“ obrtnicima na potpori u radu kataloga, Lipičkoj razvojnoj i turističkoj agenciji „Lira“ na financijskoj pomoći u tiskanju kataloga kao i Poduzetničkom centru Pakrac koji ga je u sklopu današnjeg radnog sastanka promovirao.

Mario Barać odradio je tehnički dio posla oko kataloga, „imao sam određenu ideju i koncept, izrada je trajala oko dva mjeseca, bilo je zahtjevno, 145 obrtnika je evidentirano i obrađeno. Toliko ljudi, toliko adresa, kontakata pa procijenite sami odrađeni obim posla…“

„Hvala obrtnicima na ovom korisnom projektu, bogat je podacima i nadam se da će naći svoje mjesto u svakom domaćinstvu ili trgovini, kad zatreba da bude pri ruci“, pohvalila je projekt gradonačelnica Anamarija Blažević te iskoristila priliku i obavijestila obrtnike i poduzetnike o proceduralnim promjenama oko kandidiranja projekata. „Svi znate da je EU natječaj za poduzetnike privremeno zatvoren, kao razlog se navodi pojednostavljenje procedure, smanjenje koraka u ocjenjivanju projektnih prijedloga i snižavanje novčanih pragova što bi trebalo ići na ruku manjim poduzetnicima i osigurati im veću konkurentnost. Nadam se da je to prilika našim poduzetnicima da se prijave na takve natječaje i da će oni to prepoznati.“

Pomoć poduzetnicima kroz terenski rad najavila je i direktorica PCP Ivana Orban, obećavši dolazak poduzetnicima „na vrata“ u cilju što bolje međusobne komunikacije i prepoznavanja potreba pojedinih subjekata što bi trebalo rezultirati kvalitetnim i konkurentnim projektom.

Sastanak su kratko iskoristili i mediji. Pakrački list predstavio je nove stranice portala www.pakrackilist.hr kao i nedavno objavljeni novouređeni tiskani broj, a izložene su i nove pristupačnije cijene uz ponudu paketa oglašavanja.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email