(PROMO)PODUZETNIČKI INKUBATOR LIPIK-VRIJEDNOST 20.770.929,65 KN Poduzetnički inkubator Lipik svečano otvorio ministar Darko Horvat

(PROMO)PODUZETNIČKI INKUBATOR LIPIK-VRIJEDNOST 20.770.929,65 KN Poduzetnički inkubator Lipik svečano otvorio ministar Darko Horvat

U Poduzetničkoj zoni II u Lipiku ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u utorak, 23. srpnja, svečano je otvorio Poduzetnički inkubator Lipik čija je svrha poboljšanje dostupnosti poduzetničke poslovne infrastrukture malim i srednjim poduzetnicima radi njihovog olakšanog rasta i razvoja. Vrijednost ovog projekta je 20.770.929,65 kuna, a financiran je kroz Program razvoja poslovne infrastrukture, KK.03.1.2.01. iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 19.553.753,17 kuna.

Svečanosti otvaranja, uz ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata, nazočili su i župan požeško-slavonski Alojz Tomašević, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, gradonačelnici i načelnici jedinica lokalne samouprave s područja Požeško-slavonske županije, ali i susjednih županija, kao i brojni uglednici iz javnog, političkog i društvenog života Lipika te šire okolice.

Nositelj ovog projekta je Grad Lipik. Partneri na projektu su: Lipička razvojna i turistička agencija LIRA d.o.o. i Grad Pleternica, a suradnici: Poduzetnički inkubator BIOS, Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA, Požeško-slavonska županija, Lokalna razvojna agencija – Poduzetnički centar Garešnica, Poduzetnički centar Pleternica.

Prigodom otvorenja je istaknuto da je svrha projekta Poduzetnički inkubator Lipik razvoj nove poduzetničke poslovne infrastrukture koja će rezultirati privlačenjem novih investicija i stvaranjem mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u malim i srednjim poduzećima, kao i jačanjem gospodarskog razvoja Grada Lipika i regionalne konkurentnosti.

Projektom Poduzetničkog inkubatora Lipik u Poduzetničkoj zoni II u Lipiku razvit će se nova poduzetnička infrastruktura. Naime, izgrađen je objekt neto površine 1936,99 m2 poslovnog prostora koji se sastoji od pet proizvodnih prostora, deset box ureda i informatičke učionice, odnosno sale za sastanke namijenjene poduzetnicima. Osim neophodnim električnim instalacijama, objekt je opremljen i klima uređajima, grijanjem, komunikacijskim ormarima, kao i rekuperacijom zraka, a uz uvažavanje energetske učinkovitosti, svaka proizvodna jedinica raspolaže i solarnim panelima za grijanje tople potrošne vode te potpore grijanju. Isto tako, svaki proizvodni prostor raspolaže ženskim i muškim garderobama, sanitarnim čvorovima i čajnom kuhinjom.

Također, u funkciji potpore poduzetnicima početnicima i razvoja gospodarstva na području Grada Lipika i okolice, važno je naglasiti i to da je Lipik jedan od rijetkih gradova koji je prošao na natječaju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te mu je dodijeljen iznos od 4.733.945,64 kuna bespovratnih sredstava za realizaciju ulaganja u projekt pod nazivom „Ulaganje u dovršetak izgradnje osnovne zajedničke infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Lipik 2“ .

Gradsko vijeće Grada Lipika na svojoj je posljednjoj sjednici donijelo odluku o korištenju prostora Poduzetničkog inkubatora Lipik gdje će se posebne povlastice dati poduzetnicima početnicima, ženama poduzetnicama, poduzetnicima s posebnim statusom, ali i poduzetnicima koji se nalaze u fazi rasta i razvoja.

 

PROJEKT JE FINANCIRALA EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG FONDA ZA REGIONALNI RAZVOJ

Sadržaj ove objave je isključiva odgovornost Grada Lipika

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email