(PROMO) ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ENERGETSKE OBNOVE OŠ BRAĆE RADIĆA PAKRAC Značajne uštede i bolji uvjeti rada

(PROMO) ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ENERGETSKE OBNOVE OŠ BRAĆE RADIĆA PAKRAC Značajne uštede i bolji uvjeti rada

„Ostvareni cilj projekta je smanjenje energije potrebne za grijanje, a time će se trajno smanjiti financijsko opterećenje što će omogućiti veća ulaganja u rad s djecom“, rekla je predstavljajući projekt Danijela Galijaš, voditeljica projekta i stručna suradnica u LRA Poduzetnički centar Pakrac, na završnoj konferenciji projekta „Energetska obnova zgrade Osnovne škole braće Radića Pakrac na adresi Bolnička 55, Pakrac“ održanoj danas u pakračkoj osnovnoj školi.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.08 milijuna kuna, od čega se 55% ili 2.8 milijuna odnosi na iznos bespovratnih sredstava Europske Unije. Projektom energetske obnove podrazumijevali su se radovi na obnovi vanjske toplinske ovojnice, rekonstrukciju krovišta, izmjenu stolarije i rekonstrukciju plinske kotlovnice. Uz građevinsko-obrtničke radove projektom su sufinancirane aktivnosti izrade projektne dokumentacije, stručnog nadzora građenja, provedba energetskog pregleda i izrada energetskog certifikata nakon izvedenih radova, promidžba i vidljivost, upravljanje projektom i administracija te stručna podrška partnera. Partner na ovome projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Izvedenim radovima ostvarena je ušteda primarne energije u iznosu od 53 posto te ušteda godišnje potrebne toplinske energije za grijanje u iznosu oko 132.000 kuna.

Sanja Delač, ravnateljica Osnovne škole braće Radića Pakrac, nakon zahvale svim sudionicima u projektu, istaknula je kako su energetskom obnovom škole dobili uvjete za rad kakvu su mogli samo priželjkivati, a rad u takvim uvjetima je samo dodatna motivacija učitelja u ostvarivanju odgojnih ciljeva.

Čestitke na uspješnom završetku projekta te zadovoljstvo što je grad dobio još jednu u nizu obnovljenu instituciju istaknuo je pakrački dogradonačelnik Marijan Širac rekavši kako je ona prvenstveno obnovljena za najmlađe sugrađane i one koji dolaze.

Davor Huška, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije, uputivši čestitke naglasio je kako je zajednički i kvalitetan rad svih partnera na projektu formula za uspjeh te dodao kako je Pakrac jedno veliko gradilište posebice i zbog toga što slijedi energetska obnova gradske sportske dvorane i pakračke bolnice.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Osnovne škole braće Radića Pakrac

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email