[PROMO] PROJEKT „NISMO SAMI“ Započele aktivnosti, nabavljeno vozilo

[PROMO] PROJEKT „NISMO SAMI“ Započele aktivnosti, nabavljeno vozilo

Nije prošlo niti mjesec dana od početne konferencije projekta “Nismo sami” koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.069.089,20 kuna kojem je nositelj grad Pakrac, a partneri su Udruga slijepih Pakrac-Lipik, Centar za socijalnu skrb Pakrac, Opća županijska bolnica i bolnica hrvatskih veterana Pakrac, te Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac, a već su se mnoge aktivnosti predviđene projektom počele odvijati sa zadovoljavajućim brojem sudionika.

Kako nam je prenijela Gordana Đurak, koordinatorica projektnih aktivnosti, Udruga slijepih Pakrac-Lipik je u suradnji s GDCK Pakrac u svom prostoru i prostoru CK do sada već održala nekoliko radionica u kojima je sudjelovalo 15-ak osoba s invaliditetom, te članova njihovih obitelji. Radionice su uključivale vježbe joge, vježbe mišićne relaksacije, individualno savjetovanje osoba s invaliditetom iz područja socijalne skrbi i pravnih pitanja te je pružena individualna psihološka podrška onima koji su ju tražili. Isto tako, u okviru projekta je održana radionica grupe samopodrške za osobe s invaliditetom iz Daruvara, te će uskoro biti održana slična grupa i u Pakracu.

“Izuzetno nam je drago što je upravo ovih dana pribavljeno nužno neophodno osobno vozilo koje će služiti za potrebe prijevoza korisnika na radionice i druge aktivnosti predviđene projektom. Naime, osobe s invaliditetom koje sudjeluju u aktivnostima projekta stanuju na području od Marinog sela do Badljevine te će se na ovaj način olakšati njihov nesmetani dolazak”, rekla je Đurak i dodala kako su dosadašnji sudionici u aktivnostima, iako isprva skeptični, jako dobro prihvatili predviđene aktivnosti te rado sudjeluju u njima.

Ovim putem koordinatorica poziva i druge članove zajednice da se obrate direktno njoj na broj 098-924-6446 ili Udruzi slijepih Pakrac-Lipik na 412-068, kako bi se uključili u ostale projektne aktivnosti.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Grada Pakraca
Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email