(PROMO) PROJEKT “MASLAČAK ISPUNJAVA ŽELJE” Novim programima na dobrobit djece i roditelja

(PROMO) PROJEKT “MASLAČAK ISPUNJAVA ŽELJE” Novim programima na dobrobit djece i roditelja

Nakon prvih 14 mjeseci provođenja projekta „Maslačak ispunjava želje“ u sklopu programaUnaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog obrazovanja“ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku vrijednog 2.685.362,36 kuna koji u stopostotnom iznosu financira Europski socijalni fond i državni proračun, a koji je pripremio LRA Poduzetnički centar Pakrac u suradnji s Dječjim vrtićem “Maslačak”, novim uslugama podignuta je kvaliteta predškolskog odgoja na još veću razinu čime su zadovoljni roditelji jer omogućuju usklađivanje poslovnog i obiteljskog života.

Zadovoljstvo ističe i Višnja Klobučar, ravnateljica Dječjeg vrtića „Maslačak“, rekavši kako tijekom provođenja projekta ipak najviše profitiraju djeca jer su upravo za njih osmišljeni kvalitetni edukativni i preventivni programi.

Tijekom prvih 14 mjeseci projekta uspostavljen je smjenski rad za jednu novu odgojnu skupinu koja je kompletno opremljena igračkama i svom potrebnom opremom, nabavljena je oprema za sportsku igraonicu, s radom su započeli i programi dramsko scenske igraonice i ranog učenja engleskog jezika te održane i  dvije predstave za djecu „Zemlja čarolija“  Mak teatra i „Keko Eko“ Produkcije Z.

U sklopu projekta zaposlene su dvije odgojiteljice, stručne suradnice logopedinja i pedagoginja, kuharica i spremačica za potrebe smjenskog rada, a kako bi programi bili što kvalitetnije i profesionalnije odrađeni održane su dvije edukacije za odgojitelje u okviru jačanja kapaciteta stručnjaka „Podrška poželjnom dječjem ponašanju“ i „Stvaranje interkulturalnog okruženja u vrtiću i  odgoj za različitosti“, dvije odgojiteljice završile su dodatne edukacije posebnog programa kinezioloških aktivnosti za program sportske igraonice i lingvističku edukaciju za provođenje programa ranog učenja engleskog jezika te je stručna suradnica logopedinja sudjelovala na edukaciji „Nove razvojne jezične ljestvice“ i „Procjenjivanje predvještina čitanja i pisanja kod školskih obveznika“  organiziranoj pri Nakladi Slap.

Nakon održane početne konferencije izrađen je i identitet projekta te potrebni promo materijali. Projekt „Maslačak ispunjava želje“ započeo je 19. studenog 2018. i trajat će do 19. svibnja 2021. godine.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email