GRAD MLADIH-POKRENI SE S radom započeo Klub mladih

GRAD MLADIH-POKRENI SE S radom započeo Klub mladih

 

Tiskovnom konferencijom s radom je danas na adresi Kralja Tomislava 20 (bivša nadcestarija) Započeo Klub mladih koji je pokrenula Udruga „Mali most“ u sklopu projekta #Gradmladih #pokrenise  financiran sa 690 tisuća kuna dobivenih na natječaju „Podrška programima usmjerenim mladima“ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku iz Europskog socijalnog fonda, a koji je proveden proljetos.

Klub mladih samo je dio ukupnog projekta usmjeren populaciji u dobi od 15 do 29 godina s ciljem stvaranja društva koje odgovara na potrebe mladih i afirmira njihove potencijale kroz osiguranje uvjeta za kvalitetniji i sadržajniji život te socijalnu uključenost mladih u Pakracu. No među ciljevima je, o čemu je na tiskovnoj konferenciji 25. listopada govorila Adriana Pepić, voditeljica projekta, i stvaranje poticajnije i otvorenije lokalne zajednice koja djeluje u multifunkcionalnom prostoru te osnažuje i educira stručnjake koji rade s mladima. To namjeravaju postići pristupom mladima na zabavan, informativni i edukativni način, sve u cilju kako bi ih zadržali u veselijem i ljepšem mjestu za življenje.

Klub mladih radit će ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 15 sati te utorkom i četvrtkom od 11 do 19 sati. U tom vremenu besplatno će se nuditi različiti sadržaji kao što pristup internetu, razne elektronske i mehaničke igre, audio-video projekcije kao i različiti edukativni, kreativni i zabavni sadržaji. Radi toga unazad tri mjeseca su iz sredstava dobivenih na natječaju kupili neophodna materijalna sredstva poput uredskog i učioničkog namještaja, dva računala, LCD televizora, dvije igrače konzole, prijenosno računalo, projektor i projekcijsko platno, elektronski pikado, razne društvene igre i još ponešto neophodne prateće opreme za što je u projektu predviđeno oko 60.000 kuna, rekla je Natalija Otopal, voditeljica Kluba za mlade. Ostala sredstva su namijenjena podmirivanju svih pratećih troškova kao što su zaposlenici, predavači, razne vrste materijala i pribora potrebnih za radionice i tečajeve, stručna putovanja, uredski materijal i slično.

Ovakve projekte i aktivnosti u ime Grada Pakraca pozdravio je dogradonačelnik Marijan Širac.

Klub mladih će bez ikakve registracije i naknade biti dostupan svim mladim osobama Pakraca i Lipika u rasponu do 15 do 29 godina i u Udruzi Mali most se nadaju da će po završetku projekta, u svibnju 2020. godine, biti, bilo kroz neki drugi projekt ili samostalno, osposobljeni nastaviti s radom.

Projekt će već idućeg mjeseca sadržajno „izaći“ iz kluba pa tako za 7. studenog pripremaju  u Gradskoj knjižnici putopisno predavanje Maja Klarić,; dan poslije pub kviz u kafiću Jet set, te edukaciju o volonterstvu.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email