(PROMO) POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA Energetska obnova zgrade Osnovne škole Grigora Viteza Poljana

(PROMO) POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA Energetska obnova zgrade Osnovne škole Grigora Viteza Poljana

U petak 23. kolovoza 2019. godine u prostorima Osnovne škole Grigora Viteza Poljana održana je početna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade Osnovne škole Grigora Viteza na adresi Antunovačka 29, Poljana”, u sklopu Poziva “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora” referentne oznake 4c1.4.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 16. listopada 2018. godine, a stručnu pomoć u administrativnom dijelu pripreme, kao i u provedbi projekta pružio je Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije. Na početnoj konferenciji na kojoj je svečano potpisan ugovor o izvođenju radova bili su prisutni Vinko Kasana, lipički gradonačelnik, Anton Devčić, pomoćnik ravnateljice Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije PANORA te Sandra Sekulić Pojer, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije.

Nakon uvodnog govora ravnatelja poljanske škole Tibora Nagyja, prisutne je pozdravio lipički gradonačelnik Vinko Kasana rekvši kako mu je zadovoljstvo što će nakon lipičke i dobrovačke škole i poljanska dobiti zasluženu obnovu kako bi učenici boravili i prosvjetni djelatnici radili u boljim uvjetima.

Vinko Kasana, lipički gradonačelnik

Anton Devčić, pomoćnik ravnateljice Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije PANORA istaknuo je kako u županiji ima 33 projekta energetske obnove koji se provode na naših 12 osnovnih i područnih škola te đačkim domovima, a pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije Sandra Sekulić Pojer u ime požeškog župana Alojza Tomaševića poželjela je uspješne radove i njihov što brži završetak ponudivši i daljnju pomoć i podršku.

Anton Devčić, pomoćnik ravnateljice Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije PANORA

Projektom energetske obnove financirane su aktivnosti izrade projektne dokumentacije, građevinsko-obrtnički radovi, elektrotehnički radovi, usluga stručnog i projektantskog nadzora te koordinatora zaštite na radu, energetski pregled i izrada energetskog certifikata nakon energetske obnove, upravljanje projektom i administracija te usluge promidžbe i vidljivosti.

Tibor Nagy, ravnatelj poljanske škole

Radovima na energetskoj obnovi povećati će se toplinska zaštita vanjskoga zida, toplinska zaštita krova prema grijanom prostoru, toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru te će se zamijeniti postojeća rasvjeta sa energetski učinkovitijom.

Navedenim radovima će se ostvariti ušteda toplinske energije u iznosu od 69,02% u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada će iz energetskog razreda D prijeći u energetski razred A.

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 2.381.810,41 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 1.464.029,68 kn, a ostatak preuzima Požeško-slavonska županija kao osnivač škole. Za dio svoga financiranja, škola je se prijavila na Javni poziv Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, te bi se po odobrenju sufinanciranja potraživanih sredstava udio kojeg financira Požeško-slavonska županija značajno smanjio.

Završetak radova se očekuje do kraja travnja 2020. godine, a završetak cijelog projekta do kraja prve polovice 2020. godine.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email