[PROMO] KLUB MLADIH AURORA Novi edukativni i humanitarni sadržaji

[PROMO] KLUB MLADIH AURORA Novi edukativni i humanitarni sadržaji

U sklopu aktivnosti projekta #Gradmladih#pokrenise, unutar kojeg djeluje i Klub mladih „Aurora“ od 30. siječnja traje radionica pisanja eseja iz engleskog jezika kroz koju 20-ak učenika redovito pohađa predavanja četvrtkom i tako usvaja ili ponavlja gradivo koje će im na proljeće biti potrebno na državnoj maturi, izvijestila je Natalija Otopal, voditeljica Kluba mladih.


Pored toga od edukativnih sadržaja u tijeku je i predavanje o Erasmus+ programu, kroz koje se pakračka mladež upoznaje s projektima i mogućnostima koje Europska unija nudi njihovim generacijama. Radionica je nazvana Aktivni mladi građani, a u njoj sudjeluju učenici drugih, trećih i četvrtih razreda srednje škole, a osim osnovnih saznanja o programu Erasmusu+ na njoj su imali priliku upoznati Tanju Herceg, predsjednicu Savjeta mladih Hrvatske te s njom proći brojne teme EU-a vezano za bolje uvjete mladih, rješavanje njihovih problema i slično.

Potaknuti humanitarnim akcijama koje su se kroz rad Kluba i programa odvijale jesenas, a jedna od njih je bila i akcija darivanja krvi za matične stanice, zajedno s učenicima Srednje škole Pakrac i KPD „Slogom“ mladi Pakračani okupljeni oko ovog projekta su odlučili napraviti spremnike za plastične čepove uz pomoć tvrtki VIOS-a i Metalka, te tako sudjelovati u akciji „Daruj čep“ kojom se prikupljaju plastični čepovi kako bi se nabavili bolji i kvalitetniji lijekovi za oboljele od leukemije, limfoma, melanoma i slično. Na tu temu je održalo i predavanje. Spremnici su postavljeni na osam lokacija po gradu, a veliko zadovoljstvo je vidjeti da se spremnici zaista pune čepovima i da su građani svjesni o čemu se radi, kaže N. Otopal.

Projekt #Gradmladih#pokrenise je ušao u zadnja tri mjeseca provedbe, a do kraja će biti održano još nekoliko zanimljivih i korisnih radionica, tako da će mladi Pakračani zaista vidjeti vrijednosti ovih aktivnosti i na temelju onog što su čuli i naučili, svojom inicijativom probati poticati sebe i svoje vršnjake za daljnje sudjelovanje i stvaranje boljih društvenih uvjeta u svojoj zajednici.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Udruge mladih Mali most

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email