(PROMO) KLUB MLADIH AURORA Jesenske aktivnosti mladih

(PROMO) KLUB MLADIH AURORA Jesenske aktivnosti mladih

Klub mladih Aurora planirane aktivnosti započeo je 2. rujna radionicama jezičnog caffea kojih je održano više od 17, a gdje su mladi  mogli usavršiti i poboljšati svoje jezične vještine poput CV predstavljanja, poezije, glume i još mnogo drugih tema. Kako je jesen krenula prekrasnim vremenom, mladi su 17. rujna održali još jednu zelenu akciju gdje su uredili prilaz i dvorište, kao i dječje igralište ispred Hrvatskog doma u Pakracu.

Mladi su sudjelovali i na tečaju fotografije održanoj 23. rujna gdje su naučili kako nastaje sama fotografija, cijela tema se protezala kroz jesenske boje grada, a rujanske aktivnosti završene su plesnom večeri u Cinema caffeu.

Mjesec listopad bio je posvećen borbi protiv siromaštva i najavljen kao mjesec mladih, pa je 1. listopada Klub mladih u suradnji sa KPD „Sloga“ organizirao volontersku akciju u Domu za starije i nemoćne u Marinom Selu, gdje su posjetili starije i razveselili ih pjesmom, plesom i razgovorom. Izuzetno posjećene radionice bile su radionice pisanja Europass životopisa koje su započele 3. listopada, a isti dan počela je i kino matineja filmskih večeri za mlade koje su se održavale svakog sljedećeg četvrtka u mjesecu. Treća plesna večer pod nazivom Disco party na čelu sa Dj-em Symartom održana je 4. listopada, a krajem rujna i početkom listopada, održavale su se radionice kreativnog novinarstva.

U suradnji s Srednjom školom Pakrac, GD HCK Pakrac i KPD „Sloga“, 17. listopada održana je volonterska akcija „Ručam s tobom“ odnosno podjela obroka i druženje s korisnicima pučke kuhinje.

Kako se krajem listopada obilježava i Svjetski dan štednje, 29. listopada odrađena je radionica poduzetništva i samozapošljavanja u suradnji sa LRA Poduzetničkim centrom Pakrac, dok je 30. listopada održana volonterska akcija „Sreća je u malim stvarima“ u kojoj su sudjelovali mladi iz Srednje škole Pakrac prikupljavši potrepštine za Udrugu Latica, te korisnike Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik. Korisnici obiju institucija su zauzvrat poklonili crteže školi, gdje se ujedno održala i izložba njihovih radova, a koja je bila otvorena nakon puštanja balona u akciji povodom ružičastog listopada „MAMA BUDI ZDRAVA“ u kojoj su svi zajedno sudjelovali.

Ponukani viješću o malenoj Dori i želji da joj se pomogne, 6. studenog organizirana je akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica Zaklade Ana Rukavina. Osim radionice financijske pismenosti održane 7. studenog, mladi su svoje vrijeme posvetili i malim pacijentima na pakračkoj pedijatriji održavši dvije volonterske čitaonice koje će se nastaviti i dalje, a u planu je  i božićna predstava.

Sadržaj ove objave je isključiva odgovornost Udruge mladih Mali most

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email