PROMJENE U KOMUNALNIM TVRTKAMA Josip Biščanin na čelu Komunalca zamijenio Zdravka Vostrija

PROMJENE U KOMUNALNIM TVRTKAMA Josip Biščanin na čelu Komunalca zamijenio Zdravka Vostrija

Od polovine prošlog tjedna formalno, a od danas i u praksi zaživjele su promjene na čelu dijela pakračko-lipičkih komunalnih tvrtki.
Umjesto dosadašnjeg direktora Komunalca Zdravka Vostrija, novi je direktor Josip Biščanin, koji je do sada bio direktor tvrtke „Pakrac-plin“. Tako se u toj tvrtki upraznilo mjesto čelnog čovjeka koje od danas i u praksi popunjava Robert Marinić.
O promjeni na čelu Komunalca odlučila je njegova skupština koju čine gradonačelnica Pakraca i gradonačelnik Lipika. Kako nam je objasnila Anamarija Blažević ne radi se o nikakvoj smjeni Vostrija, već o redovnom isteku četverogodišnjeg mandata, a kako je Vostri pred mirovinom odlučili su se za promjenu pa je izbor bio Josip Biščanin koji se u protekle četiri godine iskazao kao direktor „Pakrac-plina“.


Kako je „Pakrac-plin“ tvrtka kćer Komunalca, statutarno pravo imenovanja direktora ima direktor Komunalca, dakle od 6. lipnja Biščanin je na tu dužnost imenovao Roberta Marinića.
Robert Marinić (47 godina) je Pakračanin koji sada živi u Daruvaru. Inženjer je strojarstva s radnim iskustvom u Elektromaterijalu i u daruvarskoj komunalnoj tvrtki Darkom gdje je jedno vrijeme bio i predsjednik uprave. Sam kaže da ima puno radnog iskustva u graditeljstvu na objektima različite namjene u dijelu instalacija.
Zdravko Vostri ostaje u Komunalcu kao tehnički direktor. On je obnašao dužnost direktora u Komunalcu od rata 1992. godine do 2009. godine pa ponovo od 2014. do prošlog tjedna. U te četiri godine pauze bio je na mjestu direktora „Pakrac-plina“ gdje ga je 2014. godine naslijedio upravo Josip Biščanin.
U razdoblju od 2009. do 2014. godine, jednom poslijeratnom kada direktor Komunalca nije bio Vostri, tu je dužnost obnašao Marijan Pierobon koji je sada na čelu treće zajedničke komunalne tvrtke Lipika i Pakraca – „Lipik vode“.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook81Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone