PROMJENE U CRKVENIM REDOVIMA Velečasni Juraković umirovljen, Jozo Zorić novi je pakrački župnik

PROMJENE U CRKVENIM REDOVIMA Velečasni Juraković umirovljen, Jozo Zorić novi je pakrački župnik

Kako je jučer objavio službeni portal Požeške biskupije, biskup Antun Škvorčević objavio je 28 razrješenja i imenovanja u Požeškoj biskupiji koja će rezultirati i kadrovskim promjenama u našim župama.

Radi bolesti pakrački župnik Matija msgr. Juraković je razriješen službe župnika Župe Uznesenja BDM u Pakracu i službe dušobrižnika u Općoj županijskoj bolnici i bolnici hrvatskih veterana u Pakracu. Njega će zamijeniti Jozo Zorić, dosadašnji  župnik Župe sv. Franje Asiškoga u Lipiku, koji je pored toga obnašao i dužnosti  upravitelja Župe sv. Jurja Mučenika u Čagliću i dušobrižnika u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku, a od sada će osim dužnosti pakračkog župnika Župe Uznesenja BDM biti  i dušobrižnikom u Općoj županijskoj bolnici i bolnici hrvatskih veterana u Pakracu te po isteku petogodišnjeg mandata ponovno  dekan Pakračkog dekanata.

Od ostalih imenovanja u župama pakračko-lipičkog kraja ističemo: za upravitelja Župe sv. Franje Asiškoga u Lipiku, upravitelja Župe sv. Jurja Mučenika u Čagliću i dušobrižnika u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku imenovan je Roko Ivanović, dosadašnji upravitelj Župe sv. Ivana Krstitelja u Crncu.

Oliver Kranjčić razriješen je službe upravitelja Župe sv. Marije Magdalene u Donjoj Obriježi i službe pastoralnog suradnika u Župi Uznesenja BDM u Pakracu te imenovan upraviteljem Župe sv. Marije Magdalene u Sopju, dok je na njegovo mjesto upravitelja Župe u Donjoj Obriježi imenovan Mihael Kos,  dosadašnji župnik Župe Pohoda BDM u Siraču.

Velečasni Matija Juraković je tako radi bolesti umirovljen nekoliko dana prije nego što će napuniti 40 godina aktivne svećeničke službe. Naime mladu misu je služio u rodnim Lazama (rođen 1954.)  pored Nove Gradiške 29. srpnja 1979. godine (sv. Marta). U Pakrac je došao  kao svećenik 2007. godine iz Požege i postao 16. pakrački župnik u povijesti pakračke župe koja je počela 1754. godine imenovanjem Petra Besletića za prvog pakračkog župnika.

Velečasni Jozo Zorić bio je na čelu lipičke župe osam godina.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email