PROJEKT MINISTARSTVA ZA DEMOGRAFIJU Dječjem vrtiću “Maslačak” bespovratnih 2,68 milijuna kuna

PROJEKT MINISTARSTVA ZA DEMOGRAFIJU Dječjem vrtiću “Maslačak” bespovratnih 2,68 milijuna kuna

Projektu „Maslačak ispunjava želje“ koji je Grad Pakrac kandidirao na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku „Unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog obrazovanja“ odobreno je 2.685.362,36 kuna.

Kroz navedeni projekt kojeg je pripremio Poduzetnički centar Pakrac u suradnji s Dječjim vrtićem “Maslačak”, omogućit će se roditeljima zaposlenim u smjenama uskladiti njihove obiteljske i poslovne obaveze.

Radno vrijeme vrtića do 21 sat

Nakon detaljnije analize i roditeljskih sastanaka stručna služba vrtića došla je do podataka kako dvadesetak roditelja djece ima potrebu za smjenskim radom vrtića, što odgovara jednoj odgojnoj skupini. Mnogi roditelji ne upisuju djecu u vrtić baš iz razloga što ne postoji smjenski rad te svoje poslovne obveze ne mogu uskladiti s postojećim radnim vremenom pa se pristupilo izračunu obuhvaćenosti djece programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Kroz projekt program rada vrtića, postojeći kraći program engleskog jezika će se dodatno unaprijediti. Osim toga, projektom će se uvesti novi dodatni programi i sadržaji (sportska igraonica, dramsko scenska igraonica, igraonica). Kroz projekat će se zaposliti u ustanovi i sve potrebniji stručni suradnici koji rade s djecom predškolske dobi, pedagog i logoped.

Potpisivanje ugovora 19. studenog u Pakracu

U ovom krugu natječaja odobreno je 10 projekata ukupne vrijednosti 34,7 milijuna kuna, a svi ugovori će svečano biti potpisani u Pakracu i to 19. studenog s početkom u 13 sati  u Hotelu Pakrac.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone