PROJEKT LOKALNIH ŠAHISTA Betonski teren za šah na otvorenom

PROJEKT LOKALNIH ŠAHISTA Betonski teren za šah na otvorenom

Pakrački sportsko – rekreacijski centar od danas je bogatiji za betonsku šahovsku ploču izrađenu od strane članova Šahovskog kluba Pakrac – Lipik. Uvećana šahovnica sa 64 kvadratna polja namijenjena šahovskim partijama na otvorenom pomoću velikih figura, a ima za cilj popularizaciju šaha na ovim prostorima te približavanje igre mlađim uzrastima.
Malu je svečanost, u nazočnosti pakračke gradonačelnice Anamarije Blažević te članova i prijatelja kluba, otvorio klupski predsjednik Zlatko Ivanić – Šljivo. Opisujući dvogodišnje radove Ivanić je kazao da je vrijednost investicije oko tri tisuće kuna pribavljenih uglavnom iz gradske blagajne. Nešto novca izdvojeno je i iz klupskog novčanika, a plastične polmetrene figure su odranije u vlasništvu kluba. Ovo je druga takva šahovska ploča u gradu, a prva se nalazi u Veneciji.


Potez lokalnih šahista pozdravila je i Anamarija Blažević rekavši pritom da je ovo samo jedan od sadržaja budućeg sportskog centra koji će biti moderna nadogradnja na postojeće nogometne, teniske i kuglačke sadržaje, a obećala je pomoć oko najavljenog natkrivanja ploče. Ispred Šahovskog saveza PS županije obratio se predsjednik Boris Risek te izrazio nadu da će ovaj mali sportski projekt građani prepoznati i koristiti, a u cilju dodatne popularizacije šaha najavio je inicijativu uvođenja ovog sporta u škole.
Svi oni koji budu željeli igrati šah na otvorenom morat će ispočetka to činiti kroz kontakt s članovima kluba ŠK Pakrac-Lipik kod kojih se nalaze igraće figure, sve dok se ne pronađe praktična opcija kako bi one stalno bile na raspolaganju zainteresiranima.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email