PROJEKT KPD „SLOGA“ Puno kreativnosti, edukacija i druženja

PROJEKT KPD „SLOGA“ Puno kreativnosti, edukacija i druženja

„Ne živiš snove dok spavaš – probudi se“ naziv je projekta kojeg će s 597.000 kuna financirati Ministarstvo kulture sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (85 posto), odnosno državnog proračuna (15 posto) o čemu je nedavno potpisan ugovor u Zagrebu.
Projekt su članovi „Sloge“ sinoć u svom prostoru u Hrvatskom domu predstavili na takozvanoj Uvodnoj konferenciji na kojoj su osim budućih voditelja projekta sudjelovali i dio osoba koji će sudjelovati u projektu.
Kako je rekla idejna začetnica i tajnica „Sloge“ Dubravka Špančić cilj i obveza projekta je unutar 16 mjeseci stvoriti prvi pakrački mjuzikl, najteži oblik kazališnog izražaja, a tema koja je uzeta kao predložak, uz suglasnost autora Alfija Kabilja i Drage Britvića je njihov poznati film „Tko pjeva zlo ne misli“ pri čemu imaju apsolutnu slobodu u umjetničkoj adaptaciji.


Osim mjuzikla do kojeg će se doći uz puno kreativnosti, edukacije i druženja, projekt će kupovinom dijela nove opreme dodatno poboljšati materijalne uvjete rada u „Slogi“, ali osigurati u tom razdoblju i dvije plaće.
Skupina pakračkih glumaca/pjevača/plesača amatera će uz stručno vodstvo Sloginih volontera, ali i stručnjaka mentora iz Zagreba tijekom tog razdoblja uvježbati uloge, ali i odraditi sve prateće poslove oko izrade kostima, scene, rasvjete, ozvučenja pa će osim scenskih aktivnosti unutar projekta biti odrađeno cijeli niz tehničkih radionica pri čemu je obveza izraditi i video i audio spot kojim će se mjuzikl reklamirati u medijima i kino salama, o čemu su govorili Jozo Hodak i Ivko Jakovljević koji će voditi taj segment rada. Pored toga imaju obvezu organizirati video festival s najmanje šest filmova.
Projekt, čija posebnost je da im je partner Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama „Latica“ je namijenjen mladim osobama u dobi između 15 i 25 godina, a na poziv za sudjelovanje objavljen u medijima prije mjesec dana do sada se već javilo 63 osobe, rekla je Stefani Čenan , voditeljica projekta.
S obzirom na predstojeće školske praznike i sezonu godišnjih odmora rad na projektu će intenzivno krenuti tijekom rujna, a kako bi sudionici imali predodžbu što je to mjuzikl, prva aktivnost će biti 5. lipnja dolazak u Zagreb, u kazalište „Komedija“ pogledati trenutno hit mjuzikli u Hrvatskoj „Mamma Mia“. Kako je rekla D. Špančić osim aktivnosti u Hrvatskom domu dio radionica će se odvijati na Planinarskom domu Omanovac, a jedna i na Plitvicama.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email