PROJEKT „KATOLIČKI VRTIĆ“: Počeli građevinski radovi

PROJEKT „KATOLIČKI VRTIĆ“: Počeli građevinski radovi

U tijeku su radovi na rekonstrukciji i prenamjeni bivše „kuće časnih sestara“ u katolički vrtić. Kako je rekao pakrački župnik, velečasni Jozo Zorić, za prvu fazu je osigurano 450.000 kuna koji su pribavljeni putem dva natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

U ovoj fazi, koja bi trebala biti gotova do Božića, predviđeno je izvođenje grubih radova, građevinskih i obrtničkih, a izvodi ih tvrtka L projekt d.o.o. iz Rajsavca.

Druga faza rekonstrukcije za sada nije u planu i sve ovisi o financijama, no nastavit će se i dalje pribavljati sredstva javljanjem na natječaje s obzirom da je vrijednost cjelokupnog projekta oko milijun i pol kuna, a u financiranje će se uključiti i pakračka župa, Požeška biskupija te Grad Pakrac, rekao je vlč. Zorić.

Ovaj objekt površine 130 četvornih metara, kad se rekonstruira u vrtić trebao bi po pedagoškim standardima primati oko 25-30 djece u jednoj mješovitoj vrtićkoj skupini, a imat će dnevni boravak, dvije spavaonice, sanitarne čvorove i kuhinju, kao i veliku natkrivenu terasu i dvorište koje se proteže sve do igrališta stare osnovne škole.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email