PROJEKT “GRAD MLADIH” Pokreće se Klub mladih u Tomislavovoj ulici

PROJEKT “GRAD MLADIH” Pokreće se Klub mladih u Tomislavovoj ulici

 

Udruga „Mali most“ započela je s realizacijom projekta #Gradmladih #pokrenise za koji su na natječaju „Podrška programima usmjerenim mladima“ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dobili 690 tisuća kuna iz Europskog socijalnog fonda o čemu smo pisali na našem portalu 19. svibnja, dan nakon potpisivanja ugovora.

Projekt predviđa da ovih 690.000 u naredne dvije godine potroše na ustrojstvo i rad Kluba mladih koji će kroz suradnju udruga mladih i Grada Pakraca osigurati različite edukativne, kreativne i zabavne sadržaje.

Kako nam je rekao Sven Zerdin, predsjednik Udruge mladih „Mali most“, koji je nositelj projekta uz partnere Grad Pakrac i Udrugu djece branitelja Pakrac – Lipik, sada je poznato da će Klub mladih biti smješten u dio zgrade u Tomislavovoj ulici koja je u vlasništvu Hrvatskih cesta, a koje još uvijek koristi gradski komunalni pogon. Oni će se smjestiti u istočno krilo u kojem se nalaze tri prostorije s popratnim sanitarnim i hodničnim prostorom. Jedna bi se koristila kao ured, jedna kao predavaonica za edukativne aktivnosti, a jedan kao igraonica i prostor za ostale zabavne sadržaje. Kada će početi s radom, ovisi o brzini kojom će taj prostor napustiti komunalni pogon, te brzini obavljenih najnužnijih radova na njenoj sanaciji, ali i uplati prvih novaca iz Ministarstva koje i nakon 50 dana od potpisivanja ugovora još nisu uplaćeni. Novac je naime potreban kako bi se kupila neophodna materijalna sredstva poput uredskog i učioničkog namještaja, dva računala, LCD televizor, dvije igrače konzole, prijenosno računalo, projektor i projekcijsko platno, elektronski pikado, razne društvene igre i još ponešto neophodne prateće opreme za što je u projektu predviđeno oko 60.000 kuna.

Poznato je da će naredne dvije godine s punim radnim odnosom voditeljica Kluba mladih biti Natalija Derenj iz „Malog mosta“, a honorarni koordinator rada Kluba mladih će  biti Ivan Golub iz Udruge djece branitelja Pakrac – Lipik, dok će projekt voditi Adriana Pepić, zaposlenica gradske uprave. Sredstva za bruto plaću i honorare također su u punom iznosu osigurani u projektu, odnosno predviđeni su u ovih 690.000 kuna dobivenih sredstava. Ostala sredstva su namijenjena podmirivanju svih pratećih troškova kao što su predavači, razne vrste materijala i pribora potrebnih za radionice i tečajeve, stručna putovanja, režije, uredski materijal i slično.

Zerdin se nada da će ove prostorne i financijske početne teškoće biti ubrzo riješene te najavljuje da će još ovog ljeta u Klubu mladih i po potrebi drugim prostorima biti održane plesne i filmske večeri, pub kviz, biti izrađena dva grafita u centru grada te održati stručno putovanje u Zadar gdje bi se upoznali s radom tamošnjeg veoma uspješnog  takvog kluba.

Klub mladih će bez ikakve registracije i naknade biti dostupan u svim sadržajima (edukacije, internet, igre, zabava) svim mladim osobama Pakraca i Lipika u rasponu do 15 do 29 godina i Zerdin se nada da će po završetku projekta, u svibnju 2020. godine, biti, bilo kroz neki drugi projekt ili samostalno, osposobljen da nastavi s radom.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email