PROGRAM OBILJEŽAVANJA 22. OBLJETNICE VRA “BLJESAK”

PROGRAM OBILJEŽAVANJA 22. OBLJETNICE VRA “BLJESAK”

U Pakracu će nizom događanja i ove godine biti obilježena obljetnica Vojno redarstvene akcije „Bljesak“.

„Susret prijatelja – Bljesak 2017.“ 4. – 6.5.

Središnje događanje ovogodišnjeg obilježavanja bit će „Susret prijatelja – Bljesak 2017.“ kojeg organiziraju Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Grad Pakrac.

U sklopu Susreta predviđeno je 4. svibnja polaganje vijenaca za poginule branitelje i to na spomen obilježjima u Lipiku u 18,15 sati, potom u Pakracu u 18,45, a u 19 sati će u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije biti služena sveta misa za poginule branitelje.

Druženje branitelja, članova njihovih obitelji i ostalih građana i gostiju zakazano je za 6.5 kod planinarskog doma Omanovac. U 13 sati najavljeno je svečano otvaranje „Susret prijatelja – Bljesak 2017.“ u sklopu kojih će biti organizirano natjecanja u pikadu i visećoj kuglani, a od 11 sati započinje i natjecanje u kuhanju čobanca. Za zabavu će biti zadužen Tamburaški sastav „Lipa“. Istoga dana u Gradskoj kuglani u Pakracu od 11 sati započinje i natjecanje u kuglanju.

U sklopu obilježavanja „Bljeska“ tradicionalno će biti organizirano i nekoliko sportskih natjecanja.

Motocross utrka „Bljesak“ 1.5.

Na motocross stazi Matkovac u Prekopakri 1. svibnja će ponovno moći uživati ljubitelji motocrossa jer Moto klub „Pakrac – Lipik“ organizira motocross utrku „Bljesak“ koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske. Službeni trening počinje u 9 sati, start prve vožnje je u 11:30, a svečano otvorenje u 13 sati. Ulaznica za odrasle je 20 kuna, a za djecu 10 kuna.

Kuglački kup „Bljesak“ 30.4.

Već devetu godinu Pakrac je domaćin Kuglačkog kupa „Bljesak“ kojeg treću godinu u nizu organizira KK „Slavonski banovac“. Kvalifikacijski dio natjecanja traje do subote 29. svibnja. Najboljih 16 iz kvalifikacija će se plasirati u finale koje je na rasporedu u nedjelju 30. travnja. Finalna natjecanja u Gradskoj kuglani u Pakracu započinju od 13 sati, a pobjednik ovogodišnjeg Kupa „Bljesak“ će biti poznati iz 17 sati za kad je predviđeno i proglašenje pobjednika.

Ribolovni kup „Bljesak“ 1.5.

Već 22 godine Športsko ribolovno društvo „Pakrac“ u povodu obilježavanja „Bljeska“ organizira Ribolovnog kupa „Bljesak“. I ove godine ribolovni kup će biti održan 1. svibnja na jezeru Raminac u Lipiku. Natjecanje počinje u 9:30, traje do 12:30, a proglašenje pobjednika planirano je oko 14 sati, u pakračkoj gradskoj vijećnici.

Moto karavana „Bljesak“ 1.5.

I bikeri će dati doprinos ovogodišnjem obilježavanju VRA „Bljesak“. Moto klub „Vitezovi tame“ Pakrac će biti domaćin sudionicima Moto karavane „Bljesak“ koja će u Pakrac doći sa središnjeg obilježavanja „Bljeska“ u Okučanima. Dolazak bikera se očekuje u popodnevnim satima, oko 15 sati, najprije će položiti vijence i zapaliti svijeće kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na središnjem lipičkom trgu, potom i na Spomen obilježju na pakračkom groblju nakon čega će nastaviti druženje u klupskim prostorijama pakračkih bikera.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email