Proglašen najbolji sportaš Pakraca za 2016. godinu

Proglašen najbolji sportaš Pakraca za 2016. godinu

“Nagrada koju sam danas dobio bit će mi poticaj za još kvalitetniji rad, a kako je nogomet ekipni sport za ovu se nagradu posebno zahvaljujem mojim suigračima“, kratko je izjavio Roberto Zanetti, vratar nogometnog kluba „Hajduk“ Pakrac i ovogodišnji dobitnik nagrade za najboljeg sportaša 2016. godine po izboru Pakračkog lista i Sportske zajednice Grada Pakraca na svečanosti proglašenja održanoj 16. ožujka u Hotelu Pakrac. Novčanu nagradu i tradicionalnu plaketu uručili su mu gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i Sadmir Delihodžić, predsjednik pakračke SZ.

“Pakrački list je uobičajeno polovinom siječnja uputio kroz svoja dva medija javni poziv za isticanje kandidature za najboljeg sportaša Grada Pakraca u prošloj godini. Uvjet za kandidiranje, kao i svih ranijih godina,  je bio samo da je riječ o stanovniku našeg grada ili da je riječ o registriranom sportašu iz drugog grada koji nastupa za pakrački sportski klub“, kratko je s uvjetima izbora dvadesetak prisutnih sportaša i sportskih djelatnika upoznao Duško Kliček, dugogodišnji novinar Pakračkog lista.

Temeljom tog poziva ove godine prijavljeno je bilo pet kandidata: kuglač KK „Pakraca“ ANTONIO JURANOVIĆ, streličarka, SK „Kuna“ Pakrac MIRELA MILETIĆ,  motocrosist MK „Pakrac-Lipik“ MATIJA TESSARI, sportski ribolovac, ŠRU „Bjelka GME“ Sunja DEJAN VONDRAK i nogometaš, NK „Hajduka“ ROBERTO ZANETTI. Sve njih je kandidirao matični klub što je kandidaturi dalo i dodatnu težinu.

Povjerenstvo koje bodovalo sportaše činili su ispred Sportske zajednice predsjednik Sadmir Delihodžić, tajnik Denis Relota, kuglač i kuglački djelatnik Tomislav Luksetić. Pakrački list predstavljali su novinar Dinko Kliček i Marijan Prohaska, predsjednik najstarijeg i najmasovnijeg pakračkog kluba „Hajduka“, a Roberto je tajnim glasovanjem izabran jednoglasno.

“Čestitam Robertu na ovoj nagradi. Pobijediti u konkurenciji pet natjecatelja je velika stvar, ali i obaveza za budućnost. Raduje me da ovaj izbor koji ima svoju tradiciju od 24 godine i dalje traje, ali i da ga sportaši svojim kandidaturama cijene i uvažavaju. Sportašu mora biti čast što je prepoznat od suigrača, sportaša, ali i zajednice u kojoj živi“, rekla je pakračka gradonačelnica Blažević prilikom uručivanja nagrade.

Nakon svečanosti proglašenja održan je okrugli stol na temu održavanja i ulaganja u sportske objekte na području grada te o mogućnostima povlačenja sredstava iz EU fondova namjenjenih sportskoj infrastrukturi. Problematiku i eventualne mogućnosti su kroz kratku prezentaciju programa „Erasmus + sport“ predstavili Denis Relota, tajnik SZ grada Pakraca i Vladimi Grazić, stručni suradnik u PC Pakrac, koji su tom prilikom pozvali klubove da učine prvi korak i pravodobno razmišljaju o eventualnim projektima te da se idejama i željama obrate u PCP ili SZ koji bi dalje radili na realizaciji. Konstruktivne prijedloge i rješenja po pitanju konkretnih objekata ili sportskih zona ponudili su i dugogodišnji sportski djelatnici Darko Baronica i Siniša Karačić, dok je gradonačelnica Blažević pozvala sportske klubove i udruge da u suradnji sa Sportskom zajednicom izrade bazu podataka koja bi objedinila sve potrebe sportske infrastrukture kako bi se mogla odrediti prioriteti te dinamika potencijalnog ulaganja.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email