HCK PAKRAC: Priznanja za darivatelje krvi

HCK PAKRAC:   Priznanja za darivatelje krvi

HCK Pakrac trenutno ima 268 aktivnih davatelja na području Pakraca i Lipika, a prosječno ih oko 130 daje krv, rekao je danas ravnatelj Duško Kliček na prigodnoj svečanosti upriličenoj za dobrovoljne darivatelje krvi na kojoj su simbolično nagrađeni oni s jubilarnim darivanjem.

2

„To je prilika podsjetiti se darivatelja koji su krv dali više od 100 puta i koji su dobili priznanje i od predsjednika Republike Hrvatske, kao što će ga dobiti i dvojica današnjih slavljenika: Josip Holub i Franjo Krenek, a osim njih više od 100 puta krv su dali i Tomislav Nemet, Ivo Heržmanek, Marko Stipić i Ivan Penezić“, dodao je ravnatelj Kliček zahvalivši na plemenitosti te poželjevši dug život kao nagradu za dobra djela. Osim njih nagrađeno je i 11 osoba što su prvi puta darivali krv, 3 osobe za pet darivanja, 7 osoba za 10 darivanja, 7 osoba za 20 darivanja, 10 osoba za 30 darivanja, 8 osoba za 40 darivanja dok su Ivica Vrbenski, Marijan Žoldoš, Marijan Vončina, Dario Cavalli, Ivan Pellegrin, Davor Lepka i Silvio Zanetti nagrađeni za 50 darivanja, a Zlatko Gelešić i Davor Huška za 75 darivanja.

3

Zahvalu za humanost svim darivateljima uputili su Marijan Širac i Marija Lokner-Zanetti u ime pakračke gradonačelnice i lipičkog gradonačelnika, a priznanja i simbolične nagrade darivateljima su uručili dopredsjednica GD CK Pakrac Radmila Relić-Zerdin te Stjepan Poleto.

Dobrovoljno darivanje krvi, humanitarna akcija Crvenog križa, na našem području provodila se još prije 1991. godine, a nakon rata prva akcija je provedena 1994. godine. Od tada se u evidenciji GD HCK Pakrac nalazi 524 darivatelja od kojih je njih 469 dalo krv od jednog davanja do 121 koliko ih ima naš sugrađanin Tomislav Nemet.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email