PRIOPĆENJE SDP U POVODU DANA ŽENA – Prava žena su i danas narušena

PRIOPĆENJE SDP U POVODU DANA ŽENA – Prava žena su i danas narušena

 

„….Socijaldemokratska partija Hrvatske upozorava da su prava žena u Hrvatskoj narušena. Radi se o radnim pravima žena, o plaćama, pravu na dostojanstvenu mirovinu, besplatnu javnu zdravstvenu uslugu, kao i na pravo na život bez nasilja, u sigurnom okruženju, bez prijetnji i ponižavanja. Također se ponovo upozorava na potrebu ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja prema ženama i nasilja u obitelji – Istanbulske konvencije“, kaže se u priopćenju koje je u povodu današnjeg Međunarodnog dana žena uputila Mihajla Pavković, predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Požeško-slavonske županije.
„Noćni marševi koji se organiziraju u pojedinim gradovima u Republici Hrvatskoj pokazuju da su žene i muškarci svjesni da se treba suprotstaviti svima koji se obrušavaju na prava žena. Nikada ne smijemo zaboraviti da se teško stečena prava mogu vrlo lako ograničiti.
Naša je dužnost kao žena i socijaldemokratkinja, nastaviti borbu za rodnu ravnopravnost, za demokratsko, pravedno i solidarno društvo koje će omogućiti svim građankama i građanima dostojanstven, siguran i kvalitetan život“ kaže M. Pavković uz čestitku upućenu svim ženama.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email