Pričest i krizma će ipak biti održane

Pričest i krizma će ipak biti održane

Zbog pandemije koronavirusa odgođene su brojne vjerske svečanosti diljem zemlje, pa tako i prve svete pričesti i svete potvrde (krizme) koje se održavaju svake godine u svibnju i lipnju. Budući da je epidemiološka situacija sve povoljnija i dopuštena su ponovna okupljanja vjernika u crkvi, požeški biskup Antun Škvorčević, nakon savjetovanja s dekanima i njihovim razgovorima sa svećenicima u dekanatima te savjetovanja s epidemiolozima, odlučio je da će se pristupiti slavljima prvih svetih pričesti i svete potvrde u župama Požeške biskupije, pridržavajući se preporučenih mjera opreza.

Slijedom toga, oglašeni su rasporedi održavanja prve pričesti i krizme i u pakračkoj župi Uznesenja Blažene Djevice Marije, pa će tako prva sveta pričest biti održana u dva termina; 14. lipnja s početkom u 11 sati za učenike 3.a i 3.b razreda, a 21. lipnja također s početkom u 11 sati za učenike 3.c razreda i 3. razreda područne škole Prekopakra.

Što se tiče krizme, ona će biti održana 4. srpnja u 11 sati, u župnoj crkvi, a sakrament će podijeliti biskupov delegat msgr. Josip Krpeljević, generalni vikar Požeške biskupije.

Kako nam je rekao pakrački župnik vlč. Jozo Zorić, ove godine će biti 64 prvopričesnika i 52 krizmanika, a priprave za sveto slavlje koje su se odvijale online, u skladu s epidemiološkim preporukama, provodili su vjeroučitelji u suradnji sa župnikom.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email