Prevencija: Prevaranti, rad pakračke Šumarije i “Grgurićka” glavne teme sastanka

Prevencija: Prevaranti, rad pakračke Šumarije i “Grgurićka” glavne teme sastanka

Romska manjina koja hara i vara našim područjem, ponašanje djelatnika pakračke Šumarije i ruševna kuća “Grgurić” bile su glavne teme sjednice Povjerenstva za prevenciju Grad Pakraca  koja je održana utorak 26. travnja na kojoj su Anamarija Blažević, gradonačelnica i Mario Pjerabon, načelnik PP Pakrac izvijestili prisutne predstavnike ustanova, Udruga i mjesnih odbora imenovane u ovo tijelo, o stanju sigurnosti na našem području kao i daljnjim aktivnostima i preventivnim mjerama koje se tom smjeru poduzimaju.

Pjerabon je zadovoljan općim sigurnosnim stanjem koje je u načelu poboljšano, broj prometnih nezgoda je u opadanju kao i intervencije policije pri remećenju javnog reda i mira. Načelnik je posebno izdvojio problem Bolničke ulice i vječne nesuglasice vlasnika ugostiteljskih objekata i stanara koji su danas, razgovorom i posredovanjem policajaca u zajednici, svedene na podnošljivu razinu. Vandalizam je pod kontrolom, iako i danas ima izdvojenih incidenata pa nas i dalje, jutrima nakon vikenda, zna uz cestu dočekati iščupani znak, potrgano cvijeće ili uništen zeleni pojas. Pomoći tu nema, policija ažurno radi sa školarcima kroz razne edukacije i prigodne akcije u cilju podizanja kvalitete odgoja i svođenja nediscipline van kućnog praga na najmanju moguću mjeru.

Policijskih intervencija je bilo i na prijavu nasilja u obitelji, gdje je policija intervenirala trenutno i zaštitila ugrožene, uz naglasak da je među ugroženima bilo i muškaraca koji su zaštitu policije tražili zbog ugnjetavanja od strane nježnijeg spola .

Trenutno najviše glavobolje policiji zadaju Romi koji su došli s virovitičkog područja i operiraju našim područjem predstavljajući se kao policajci, bankari, djelatnici Centra za socijalnu skrb, pokušavajući na taj način doći do podataka o imovinskom stanju pojedinog kućanstva i opljačkati ga. Ne jednom su u tome i uspjeli pa gradonačelnica i načelnik ovim putem apeliraju na stanovništvo da u sličnim situacijama traže detaljno legitimiranje službenih osoba.

Rad djelatnika pakračke Šumarije izazvao je dosta negativnih reakcija, a posebno je veliko nezadovoljstvo predstavnika MO Cikote koji se požalili na “šumare” koji korištenu cestu za izvlačenje trupaca ne dovedu u prvobitno stanje. Gradonačelnica je uzvratila da je to dužnost Šumarije i da je takvo neodgovorno ponašanje podložno sankcijama koje su dalje u nadležnosti ustanova.

Blažević je prisutne izvijestila i o aktivnostima po pitanju razminiravanja koje je u završnoj fazi, ali i da na području Pakraca ima još uvijek 30 km2 minsko sumnjivog područja na koje upozoravaju čak 483 oznake o minskoj opasnosti.

Bilo je riječi i o sigurnosnoj situacija u strogom centru. Građane je zanimalo i stanje ruševina u centru Grada koje prijete “da se prolaznicima sruše na glavu”, posebno apostrofirajući kuću Grgurić koja je već postala pakrački simbol ruševine u centru na koju smo navikli i s kojom smo saživjeli. Blažević je uzvratila da je unatoč gotovo svakodnevnom kontaktu, za sad jako teško doći do dogovora i rješenja s vlasnicima oko ovog pitanja, iako ruševina osim estetske mrlje već dugo nameće i problem sanitarne sigurnosti.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email