PREMIJERE FILMOVA U PAKRACU: U čast žrtvama Domovinskog rata

PREMIJERE FILMOVA U PAKRACU: U čast žrtvama Domovinskog rata

Grad Pakrac poziva sve sugrađane na premijere dokumentarnih filmova “Ovčara – neispričana priča” i „Maratonac“, epizodu iz serijala “Priče o veteranskom uspjehu”, koja je posvećena našem sugrađaninu Dušku Štrbcu, koje će biti održane 12. prosinca s početkom u 17 sati u kino sali Hrvatskog doma dr. Franjo Tuđman.

Ovim premijerama želi se odati počast žrtvama Domovinskog rata i podržati uspjeh našeg sugrađanina Duška Štrbca u godini u kojoj smo obilježili 25. obljetnicu od početka Domovinskog rata, nastanka 76. bataljuna kao i drugih  velebnih osloboditeljskih akcija.

 „OVČARA – neispričana priča“ u režiji Vladimira Andrića, a po najavi Nikole Kajkića, scenariste i predsjednika Nacionalnog sindikata policije te uz svjedočanstvo jednog preživjelog svjedoka logora Ovčara (Vukovar). Film govori o zločinu koji se dogodio 20.11. – od 17 sati do 21.11.1991.-1 sat, unutar kojeg vremena je ubijeno 276 osoba. Tragamo za još 76 osoba. Od 300 zarobljenih, najmlađa smrtno stradala osoba bila je 15, najstarija 84 godine.

„MARATONAC“ – epizoda iz serijala „Priče o veteranskom uspjehu“ posvećenog braniteljima koji su usprkos PTSP-u pronašli novi smisao u životu, autorice Biljane Čakić te scenarise i autora Srećka Karića. Ova epizoda govori o našem sugrađaninu i prijatelju, branitelju Dušku Štrbcu iz Prekopakre koji je započeo trčati maraton u sjećanje na svog brata Vencu i brojne poginule prijatelje, čiji duh i životni stav inspirira od umjetnosti prepoznavanja alrauna do zaraznog sportskog, zdravog poticaja trčanja maratona.

Za sve posjetitelje ulaz je besplatan.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email