PREDIZBORNI SKUP SDSS-a U PAKRACU Želimo više slobode i tolerancije

PREDIZBORNI SKUP SDSS-a U PAKRACU Želimo više slobode i tolerancije

„Odlučili smo da na ovim izborima postignemo dvije stvari, a to su više slobode i tolerancije u ovoj zemlji. Posljednjih pet godina otkako je Hrvatska postala članica Europske unije te slobode i tolerancije su manje nego što je bilo prije. U početku smo bili sami, ali više nismo. Krenuli smo bez koalicije, ali u međuvremenu se stvorila koalicija SDSS-a s mnogim nestranačkim predstavnicima različitih političkih profila“, poručio je Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a  i nositelj liste te stranke na europskim izborima, sa predizbornog skupa u Pakracu održanog danas u gradskoj vijećnici kurije Janković.

„Ova kampanja razotkrila je koliko mržnje i spremnosti na poruke nasilja postoje u ovoj zemlji, razotkrila je koliko je Hrvatska u velikoj mjeri zapuštena u elementarnoj političkoj kulturi i vrijednostima zato smo počeli dobivati saveznike. Dosta je stanja u zemlji u kojoj se ljudi trebaju bojati i neprestano proizvoditi neprijateljstvo. Idemo u Bruxelles ne da bismo dobili „pakrački dekret“, nego radeći za jednakost, slogu i solidarnost za sve građane Hrvatske“, rekao je Pupovac.

Okupljene u ispunjenoj gradskoj vijećnici pozdravio je i Nikola Ivanović, 9. kandidat na listi koji predstavlja zapadnu Slavoniju, rekao je kako su spremni za borbu za svoja prava i kvalitetniji život, ali i za pošteniju i bolju Hrvatsku dodavši kako ovo zapravo nije kampanja nego nacionalni pothvat za jedinstvo i ravnopravnost srpske zajednice sa ostalim narodima u Hrvatskoj.

Boris Milošević, petopostavljeni na listi SDSS-a, govorio je kako je Hrvatska ulaskom u Europsku uniju zaboravila na svoje obveze prema pravima nacionalnih manjina zato žele da se njihov glas čuje i u Europi jer „ako je Srbima dobro u Hrvatskoj, onda je svim građanima dobro“, rekao je Milošević.

Drugopostavljeni na listi Dejan Jović rekao je kako su samostalnim izlaskom na izbore željeli poručiti kako ni jedna pozicija u društvenoj sferi nije samo za neke. „Glavna riječ kojom se služimo u kampanji je sloboda jer želimo da svaki građanin, bez obzira na nacionalnost, ima pravo u javnom prostoru biti što god hoće, da može slobodno izraziti svoj identitet. Kad smo stavili ćirilićni natpis na plakate to nije bila provokacija nego izraz slobode. Dosta je bilo netolerancije i da nas se tretira kao krivce za sve“, rekao je Jović.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email