PREDIZBORNI SKUP HDZ-a: Želimo nastaviti odgovorno upravljati

PREDIZBORNI SKUP HDZ-a: Želimo nastaviti odgovorno upravljati

Osim što je vladajuća stranka u Županiji, HDZ upravlja i u svih 10 njenih jedinica lokalne samouprave. Plaćamo dugove i otplaćujemo krediti prethodnih vlasti. Godišnje 6 milijuna kuna i tako još 10 godina. No unatoč tome imamo stabilan proračun, osim banaka nismo nikome dužni. Ako nemamo novaca, znamo kako ih privući i u ovom trenutku imamo projekta spremnih za kandidiranje na domaće i EU fondove u vrijednosti 6 milijardi kuna. U tome se posebno uzdamo u „Projekt Slavonija“ koji je osmislila HDZ-ova Vlada  i koji će Slavonca ponovo učiniti ponosnim, rekao je Alojz Tomašević, kandidat HDZ za župana i nositelj liste za Skupštinu Županije na predizbornom skupu ove stranke što je sinoć održan u kuriji Janković.

„Neki u medijima često govore – najsiromašnija županija, najnerazvijeniji gradovi. Gospoda draga, nemojte nas tjerati u sirotinju. Nismo mi sirotinja, imamo dovoljno snage, srca i ljubavi za ovu djedovinu. Možda nemamo dovoljno novca. Nije sve u tome, bit će i novca. Imamo dušu, imamo ljubav, imamo inat. Inat nas je sačuvao i vjera u dragoga Boga da smo opstali na ovim prostorima. Ne  mogu nas raseliti. Vratit će se mladi sokolovi nazad. Neka vide Europe i svijeta, a mi ćemo se boriti da radna mjesta budu njihova budućnost ovdje, na svojoj djedovini“, poručio je HDZ-ov kandidat Tomašević za  svoj drugu mandat na mjestu požeško-slavonskog župana.

Anamarija Blažević, kandidatkinja za gradonačelnicu Pakraca i nositeljica liste HDZ-a za Gradsko vijeće predstavila je svoj izborni program u pet točaka: Razvoj gospodarske infrastrukture i poljoprivrede; Ulaganje u odgoj, obrazovanje, kulturu i sport; Ulaganje u komunalnu i prometnu  infrastrukturu; Energetska učinkovitost i zaštita okoliša te Socijalna politika i kvaliteta življenja. Osim program predstavila je i preostalih 14 kandidata HDZ na listi, te četvero pakračkih kandidata na listi HDZ-a za Skupštinu Županije: ona kao petopstavljena, Marijo Seleši (14), dr. Nenad Peić (30) i Višnja Klobučar (33).

Franjo Lucić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a  pozvao je birače da svoj glas ponovo daju ovoj pobjedničkoj ekipi koja uspješno upravlja Županijom, naročito u  Gradu Pakracu gdje je HDZ stožerna stranka od hrvatske samostalnosti pri tom  zahvalivši  Davoru Huški na uspješnom dugogodišnjem upravljanju.

Danas smo ovdje došli položiti račune za naš rad u protekle četiri godine što ne radi niti jedna stranka i za to smo uspješni, rekao je Lucić.
Kao član tijela HDZ-a na državnoj razini, on je govorio  i o političkim prilikama u vrhu države istakavši da „Most, koji se srušio drugi put u dvije godine,  pokušava po drugi puta srušiti i Vladu i stoga nikada više neće biti partner HDZ. U tome neće uspjeti jer je ova Vlada najbolje rješenje za Hrvatsku“, zaključio je Lucić.

Skup je otvorio Davor Huška, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Pakrac, “odradivši“ i drugi razlog ovog okupljanja – obilježavanje 27-godišnjice postojanja HDZ-na ovom području. Huška se prisjetio prvog osnivačkog skupa održanog u Badljevini 27. svibnja 1990. godineuška je podsjetio na prvi osnivački skušp HDZ-a u Badlj podsjetivši na atmosferu i činjenicu da je HDZ tada bio općeprihvaćeni pokret.

Govoreći o aktualnim lokalnim i državnim političkim prilikama naglasio je dobre rezultate koje postiže aktualna Vlada, ali i kvalitetan rad svoje nasljednice. Naglasio je  da je preuzimanjem vlasti HDZ-a na državnoj razini uspostavljena stranačka vertikalu Vlada- Županija-Grad što je rezultiralo puno većim aktivnostima  na realizaciji projekata značajnih za  lokalnu razinu.

Izrazio je vjeru u pobjedu njihove kandidatkinje za gradonačelnicu Pakraca, ali i u osvajanje 9  mandata u pakračkom vijeću.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email