PREDIZBORNA TRIBINA HDZ-A U Bruxelles s jasnim vrijednostima

PREDIZBORNA TRIBINA HDZ-A U Bruxelles s jasnim vrijednostima

Hrvatska je od ulaska u EU iz njenog proračuna primila 14,5 milijardi kuna više nego što je uplatila. Broj nezaposlenih se prepolovio, a broj zaposlenih porastao je za 96.000. S tim treba nastaviti, ali je za to potrebno vrijeme, rekao je Karlo Ressler, nositelj liste HDZ na izborima za Europski parlament sinoć na predizbornoj tribini ove stranke održane u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman. U izazovima kao što su migracije, terorizam, velike tehnološke, gospodarske, političke i društvene promjene na razini Europe moramo djelovati zajedno, jer s tim se problemima niti najveće europske države ne mogu nositi sami, naglasio je Ressler.


Govoreći o listi HDZ, njen nositelj je istaknuo tri ključna razlikovna elementa u odnosu na izbornu konkurenciju. Kao prvo to su jasne demokršćanske i narodnjačke vrijednosti te domoljublje. Pored toga Ressler je naglasio da hrvatske interese u Europi se može štititi samo znanjem i stručnošću i pri tom imati vjeru u Hrvatsku, a ne širiti atmosferu beznađa i besperspektivnosti.
Otvarajući jučerašnji skup Anamarija Blažević je istaknula da mi u Pakracu znamo što je EU parlament i EU fondovi. Naučili smo to još u pretpristupno vrijeme kada smo kroz EU fondove izgradili poduzetničku zonu i poduzetnički inkubator, a doslovno danas se provode projekti vrijedni 70 milijuna kuna od čega tri milijuna se financira iz gradskog proračuna, tri milijuna iz različitih hrvatskih izvora, a sve ostalo iz fondova EU nabrojavši pri tom energetsku obnovu stambenih zgrada i javnih objekata, vodoopskrbu te programe u vrtiću i „Zaželi“. Vjerujem da će naši kandidati osigurati nastavak dotoka sredstva, završila je Blažević.


U istom tonu je nastavio Vinko Kasana, predsjednik lipičkog HDZ-a spomenuvši 35 milijuna kuna iskorištenih sredstva EU na području Grada Lipika, ali i 450 milijuna kuna pripremljenih projekata, poželjevši da lista HDZ-a na europskim izborima osvoji postotak glasova koji HDZ inače ostvaruje u Pakracu i Lipiku, a to je, kako je rekao, oko 80 posto.
Građanima su se kratkim govorimo predstavili i ostali kandidati s takozvanog „zelenog“ (kontinentalna Hrvatska) dijela liste: Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić te Stjepan Adanić.
Skup je završio porukom dr. Željka Glavića, predsjednika ŽO HDZ Požeško-slavonske županije koji je naglasio da ove ljude ne šaljemo u da uče jezike, jer oni ih već znaju, niti da izgrađuju karijeru jer je već imaju, niti da izmišljaju politiku jer ta politika unutar HDZ-a već jasno postoji.
„Zelena lista“ prije dolaska u Pakrac je boravila prijepodne na Požeštini, tijekom poslijepodneva su obišli Dom hrvatskih veterana u Lipiku i lipičke toplice te s građanima popili kavu na pakračkoj tržnici.
Drugi dio liste HDZ-a, takozvani „plavi“ koju predvodi aktualna EU zastupnica Dubravka Šuica u županiju će doći početkom svibnja, najavljeno je jučer.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email