POVODOM MJESECA HRVATSKE KNJIGE: Najmlađi čitali kod uličnih knjižnica

POVODOM MJESECA HRVATSKE KNJIGE: Najmlađi čitali kod uličnih knjižnica

Čitanjem knjiga kod uličnih knjižnica učenici i učiteljice područnih škola u Donjoj Obriježi, Badljevini i Prekopakri zajedno s školskom knjižničarkom Anitom Pavlečić i ravnateljicom Sanjom Delač  u suradnji s Gradskom knjižnicom Pakrac obilježili su Mjesec hrvatske knjige.

Listanjem najdražih naslova i razmjenom njima najljepših citata, najmlađi su nakratko „oživjeli“ male ulične biblioteke, a hrabri čitači tako su zaradili i nove članske iskaznice pakračke knjižnice.

“Bilo je tu puno smijeha, a razveselilo nas je što djeca vole čitati i što brinu o uličnim knjižnicama koje su postavljene upravo i zbog njih, a iskoristili smo i priliku da ih popunimo novim knjigama. Inače, ovo je druga godina kako na ovaj način obilježavamo Mjesec hrvatske knjige i tom prilikom istovremeno potičemo korištenje uličnih knjižnica i naravno čitanje kod djece”, rekla nam je Monika Lucić Fider, ravnateljica pakračke knjižnice.

Nakon pročitanog štiva, druženje su nastavili počastivši se čajem i keksima.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone