Povodom Dana državnosti: Gradsko izaslanstvo položilo vijence

Povodom Dana državnosti: Gradsko izaslanstvo položilo vijence

Povodom Dana državnosti i u sjećanje na sve poginule branitelje izaslanstvo Grada Pakraca predvođeni gradonačelnicom Anamarijom Blažević i predsjednikom Gradskog vijeća Zoranom Krejčijem danas su položili vijence i zapalili svijeće na Rimokatoličkom groblju u Pakracu kod spomen obilježja za poginule branitelje u Domovinskom ratu, na pakračkom trgu kod biste dr. Franje Tuđmana te biste dr. Ivana Šretera kod pakračke župne crkve.

3

Osim izaslanstva Grada Pakraca, polaganju vijenaca i paljenju svijeća pridružili su se i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te pakrački gradski vijećnici.

“Danas je jedan od najvažnijih dana u našoj povijesti, na današnji dan je naša Hrvatska postala samostalna i suverena država. Zasigurno ovo mjesto i ljudi kojima se danas klanjamo su oni koji su pomogli u stvaranju naše domovine i kojima treba svakom prilikom, a ne samo povodom državnih blagdana i praznika, odavati počast”, rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević prilikom polaganja vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Rimokatoličkom groblju.

2

Dan državnosti državni je blagdan, spomen na povijesnu odluku Sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika, donesenu istoga datuma 1991. godine.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email