MO STARI I NOVI MAJUR: Potreba uređenja glavne seoske ceste

MO STARI I NOVI MAJUR:   Potreba uređenja glavne seoske ceste

Najveća potreba mještana Starog i Novog Majura je urediti, po mogućnosti asfaltirati, takozvanu zimsku dionicu ceste u Novom Majuru koja vodi prema glavnoj cesti za Daruvar, a koju koriste mještani oba naselja, rečeno je jučer na sastanku ova dva Mjesna odbora s gradonačelnicom Anamarijom Blažević.

Razlog neuređenosti jednog dijela spomenute ceste, kako tvrde članovi mjesnih odbora, jest rad šumarije koja prilikom izvlačenja drvne mase, cestu ne dovede u prvobitno stanje onemogućavajući nesmetan prolaz. Budući da su ova dva naselja spojena, Stjepan Malogorski i Alen Bičanić, predsjednici Mjesnih odbora, istaknuli su prioritet i u nasipavanju poljskog puta i uređenju kanala od križa u Starom Majuru koji vodi u polja i izlazi u Novom Majuru jer zbog katastrofalnog stanja nije ga moguće nti koristiti. Članovi mjesnih odbra izrazili su nadu da će se početi rješavati problemi, a posebno i zbog činjenice što zadnje dvije godine u njihovim naseljima nije bilo nikakvih komunalnih intervencija.

U budućem razdoblju mještani žele urediti mjesne domove manjim zahvatima na rekonstrukciji krova kako bi spriječili daljnje prokišnjavanje, u planu im je urediti vanjski sanitarni čvor kao i dovod vode u objekte kako bi ih mogli koristiti za rad mjesnih odbora te drugih okupljanja. Isto tako, želja im je i sanirati dječje igralište iz doma u Novom Majuru koji bi, uz financijsku pomoć Grada, napravili sami mještani.

Razgovarajući s mještanima gradonačelnica Blažević naglasila je da će Grad financijski pomoći u njihovim inicijativama na uređenju okoliša i manjih zahvata na domovima, preuzela obvezu razgovarati s predstavnicima institucija radi bržeg rješavanja tekućih problema te najavila obilazak stručnih službi Grada.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email