POTPORE POLJOPRIVREDNICIMA LAG ponovo dijeli pola milijuna kuna

POTPORE POLJOPRIVREDNICIMA LAG ponovo dijeli pola milijuna kuna

Ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, uključujući zaštitu okoliša i prilagodbu klimatskim promjenama, kao i ulaganja u nove i inovativne tehnologije koje će doprinijeti smanjenju troškova proizvodnje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednih proizvoda, kao i otvaranju novih radnih mjesta i njihovu održivost, svrha je natječaja koju je jučer objavila Lokalna akcijska grupa „Zeleni trokut“. Na natječaj se mogu javiti sve fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika s područja gradova Pakrac, Lipik, Novska, općine Jasenovac i naselja Janja Lipa, a LAG ukupno raspolaže s 522.246 kuna pri čemu je bitno istaknuti da je riječ o sredstvima koja su radi nedostataka kandidata ostala neraspoređena nakon takvog lani provedenog natječaja.

Mogućnosti ulaganja su gotovo neograničene u biljogojstvo i stočarstvo (osim ribarstva) u proširivanje proizvodnje ili podizanje efikasnosti kroz nove strojeve, nasade, objekte i sve ostalo pri čemu su prihvatljivi projekti koje predviđaju ukupna ulaganja od najmanje 10.000 i najviše 60.000 eura, a kandidat mora sufinancirati projekt s 50 posto ukupnog iznosa, odnosno mladi poljoprivrednici s 30 posto.

Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije (90 posto) i državnog proračuna Republike Hrvatske (10 posto).

Natječaj je otvoren do 2. ožujka, a njegov potpun tekst s detaljnim uputama kao i prijavnim obrascima uz mogućnost postavljanja dodatnih upita je vidljiv na mrežnoj stranici www.lag-zelenitrokut.com. 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email