POTPISANI UGOVORI ZA AGLOMERACIJU I “ZAŽELI” Iz Osijeka se vratili sa 160,3 milijuna kuna

POTPISANI UGOVORI ZA AGLOMERACIJU I “ZAŽELI” Iz Osijeka se vratili sa 160,3 milijuna kuna

Nakon što je 1. prosinca 2017. godine u Osijeku održana sjednica Vlade RH, korisnicima iz pet slavonskih županija dodijeljeni su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava financirani iz programa zapošljavanja žena Zaželi. Ugovor vrijedan 5.059.218 kn potpisala je i gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević za projekt „Ja sam žena, a ne broj“. Ovim ugovorom osigurano je 30 plaća kroz dvogodišnje razdoblje u kojem će zaposlene žene pružati usluge pomoći u kući za 180 korisnika s područja grada. Dvogodišni ugovor o radu nije sve što će zaposlene žene dobiti, one će tijekom trajanja projekta imati mogućnost i dodatnog obrazovanja kako bi stekle nova znanja i vještine koje će im pomoći pri budućim zaposlenjima. Krajnji korisnici – stare, nemoćne i osobe u nepovoljnom položaju će osim pruženih usluga pomoći, također primati i mjesečnu zalihu kućnih higijenskih potrepština kroz period od dvije godine. Grad Pakrac kao nositelj projekta te Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac će zaposliti žene, dok će HZZ Područni ured Požega te Centar za socijalnu skrb Pakrac pomoći pri odabiru žena i krajnjih korisnika kojima će se pružati usluge pomoći u kući. Cilj projekta je povećati kvalitetu života u vlastitom domaćinstvu i prevenirati preranu institucionalizaciju pružajući usluge pomoći u dostavi namirnica, pripremi obroka, pomoć u čišćenju kuće, pomoć u dostavi lijekova, odlasku liječniku, plaćanju računa, pomoć pri cijepanju drva, košnji trave ili čišćenju snijega te mnoge druge aktivnosti kojima će se olakšati svakodnevnica korisnika.

Uz gradonačelnicu Blažević i gradonačelnika Lipka Vinka Kasanu, u Osijeku je bio i Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik d.o.o. koji je, zajedno s Tomislavom Ćorićem, ministrom zaštite okoliša i energetike i Zoran Đurokovićem, generalnim direktorom Hrvatskih voda potpisao ugovor za projekt „Poboljšanje vodno – komunalne infrastrukture aglomeracije Lipik – Pakrac“ u vrijednosti 155,3 milijuna kuna. Projektom će se unaprijediti javni vodoopskrbni sustav u svrhu osiguranja kvalitete i sigurnosti usluga opskrbe pitkom vodom kroz osiguranje dovoljne količine kvalitetne pitke vode i povećanje stope priključenosti stanovništva na javne sustave opskrbe pitkom vodom. Projekt obuhvaća dijelove 10 naselja s pakračko – lipičkog područja: Pakrac, Prekopakra, Kusonje, Filipovac, Lipik, Dobrovac, Japaga, Gaj, Kukunjevac i Donji Čaglić, a sastoji se od izgradnje i rekonstrukcije kanalizacijske mreže i dovodonog cjevovoda, izgradnje crpnih stanica, rekonstrukcije vodoopskrbne mreže te dogradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone