POSJET GRADONAČELNICE U ŠVICARSKOJ Predstavljeni turistički, poljoprivredni i gospodarski projekti

POSJET GRADONAČELNICE U ŠVICARSKOJ  Predstavljeni turistički, poljoprivredni i gospodarski projekti

Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca, od 25. do 29. rujna je  boravila u Švicarskoj, posredstvom Ženskog poduzetničkog centra, u posjetu Ženevi, Bernu i Zürichu kako bi predstavila potencijale ulaganja i ekonomske suradnje u pakračke turističke, poljoprivredne, ali i gospodarske projekte.

Boravkom u Švicarskoj, gradonačelnica Blažević u društvu Morene Fabić – Mičetić, pročelnice za gospodarstvo Grada Poreča, te Sanele Dropulić, direktorice Ženskog poduzetničkog centra, a pod okriljem projekta Grad prijatelj ženskog poduzetništva, u kojemu je Pakrac aktivni sudionik treću godinu, ostvarene su prezentacije ulagačkog potencijala kao i kvalitetni networking sa švicarskim gospodarstvenicima i investitorima.

Domaćini izaslanstvima Grada Pakraca, Grada Poreča i Ženskog poduzetničkog centra u gradu Bernu i Zürichu  je bila veleposlanica RH u Švicarskoj Andrea Bekić, uz Zlatka Šešeta, dugogodišnjeg švicarskog poduzetnika hrvatskih korijena i aktivnog člana Ženskog poduzetničkog centra. Izaslanstvno je ugostila u Ženevi i Vesna Batistić Kos, hrvatska veleposlanica stalne misije RH pri UN i Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, s ciljem prezentacije pri najuglednijim međunarodnim institucijama projekata Grada Pakraca, Poreča i Ženskog poduzetničkog centra.

Susret  u veleposlanstvu RH  pri UN

„Ovo je najbolji mogući trenutak za vaš posjet i pripremu prezentacija pred međunarodnim institucijama koje imaju sjedište u Ženevi svega što Hrvatska, Pakrac, Poreč i Ženski poduzetnički centra nude za suradnju, jer naša država iduće godine predsjedava Europskom unijom i trebaju nam sadržaji kojima ćemo pokazati sve naše potencijale. Napose jer iako je sjedište UN-a u New Yorku, gotovo sva logistika i provedbena infrastruktura ove organizacije je u Ženevi, te će nam biti veliko zadovoljstvo promovirati i vaše projekte svjetskoj zajednici koja ovdje djeluje“,  najavila je hrvatska veleposlanica stalne misije RH pri UN – u i Svjetskoj trgovinskoj organizaciji.

A projekata koji dolaze iz zapadne Slavonije za međunarodnu suradnju je doista puno, što je u proteklim danima gradonačelnica Pakraca i iznimno sadržajno prezentirala uz brojne kontakte sa zainteresiranim švicarskim gospodarstvenicima i ulagačima.

Upoznati švicarsko tržište s našom ponudom

Govoreći o posjetu Švicarskoj gradonačelnica Blažević je istaknula  kako je ovo bila izuzetna prilika dovesti na švicarsko tržište sve što Pakrac danas ima i može ponuditi ulagačima. Od naše poduzetničke zone koja ima odličnu infrastrukturu i potencijal ekonomskog razvoja u državi, do brojnih ulagačkih oaza u kontinentalni turizam, proizvodnju hrane, drvo-prerađivačku industriju. No, nisam propustila napomenuti pred švicarskim domaćinima koliko Pakrac ima dugu i to dva stoljeća, tradiciju poduzetništva, što je jako važno kada poslujete s gospodarstvenicima kakvi su u Švicarskoj gdje ugled, dugogodišnje uspješno poslovanje i tržišna nazočnost puno znače. Radujem se i činjenici da je Pakrac otvorio mogućnost za prezentacije u Ujedinjenim narodima svog kulturnog, povijesno, te gospodarskog značaja, te mislim da je ovo samo početak velikog projekta suradnje sa Švicarskom i svemu što to tržište može donijeti zapadnoj Slavoniji, piše Sanela Dropulić
komunikacijski manager Grada Pakraca.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email