POSEBAN DAN ZA PAKRAČKU ŽUPU Mlada misa patera Bojana Bijelića

POSEBAN DAN ZA PAKRAČKU ŽUPU Mlada misa patera Bojana Bijelića

 

Pod geslom “A ja sam posred vas kao onaj koji poslužuje” danas je u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije svoju mladu misu proslavio pater Bojan Bijelić na kojoj je prisustvovalo mnoštvo vjernika, prijatelja i rodbine.

Svečanom euharistijskom slavlju prethodio je roditeljski blagoslov mladomisnika u dvorištu župnog dvora gdje su vjernici svjedočili dirljivom trenutku kada su Bojanovi roditelji, Nenad i Gordana, Bojanu s puno ljubavi i uz Božji blagoslov poželjeli sve najbolje na svećeničkom putu. Zatim se procesija koju su krasila djeca u narodnim nošnjama, ministranti, najbliža obitelj i prijatelji te vjernici uputila prema župnoj crkvi.

Uz pjevanje pakračkog župnog zbora pater Bojan je predvodio ovo posebno svečano euharistijsko slavlje u koncelebraciji 12 svećenika, a pjesmom su ga pozdravili i najmanji župljani.

Dirljivim riječima obratio se mladomisniku domaćin, župnik Matija Juraković, koji je naglasio da se Bojanovom svećeništvu raduje Crkva, ova župa i ovaj grad, poželio mu da u veliku i izazovnu avanturu Kristova svećenika ide radosno, predano i beskompromisno te zahvalio roditeljima koji su svog sina darovali da služi drugima.

Prigodne riječi homilije i ohrabrenja uputio je pater Miroslav Čadek, član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, reda iz kojeg je i pater Bojan, istaknuvši kako biti svećenikom znači služiti drugima, da život ima smisla samo ako je u službi drugih, da služenje uvijek za sobom nosi žrtvu. “Svaki je kršćanin dužan služiti drugima, a još više svećenik za kojeg se s pravom kaže da je drugi Krist. A Krist je prolazio ovom zemljom čineći dobro. Ne znaš što te na tvom svećeničkom putu čeka, ali si spreman na sve. Imat ćeš srca i vremena za sve koju ti budu dolazili, za one najmanje, za mlade koji se nalaze na raskrižju putova, za bračne parove koji će ti često dolaziti s obiteljskim problemima, za starce i starice kojima ćeš pokušati olakšati njihov starački život, njihovu bolest i samoću. Dolazit će ti i oni ravnodušni i lijeni, i za njih imaj vremena i srca. Dolazit će ti i oni koji ne vjeruju, niti njih nemoj odbaciti. Za sve njih Bog te je izabrao da budeš učitelj, vodič, snaga i putokaz u životu. Nemoj se prestrašiti pred tolikim izazovima i zadacima. S tobom je Onaj koji te je pozvao i dat će ti snagu da možeš izvršiti sve što ti je povjerio”, poručio je pater Čadek.

Na kraju se mladomisnik kratko zahvalio; ponajprije Bogu, onda roditeljima, obitelji, susjedima, propovjedniku,  braći isusovcima koji su doprinijeli da dođe do oltara te pakračkoj župi i župniku Jurakoviću podijelivši nakon euharistijskog slavlja svoj mladomisnički blagoslov.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email