POREZNA UPRAVA Objavljena nova lista poreznih dužnika

POREZNA UPRAVA Objavljena nova lista poreznih dužnika

Porezna uprava RH 31. listopada na svojoj Internet stranici objavila je Popis poreznih obveznika koji udovoljavaju kriterije za objavu duga na dan 31. 10. 2018. godine razvrstanih u tri kategorije.

U prvoj kategoriji „fizičke osobe koje  obavljaju djelatnost“, među 60 poreznih dužnika s naše županije nalaze se i tri s područja Lipika i jedna s područja Pakraca koje su na ime raznih poreza, najviše za doprinose  te za PDV, pojedinačno dužni između 277 i 140 tisuća kuna.

U drugoj kategoriji „pravne osobe koje obavljaju djelatnost“ među 12 tvrtki poreznih dužnika s naše županije su i tri pakračke koje su na ime najviše neplaćenog PDV-a dužne između nevjerojatnih 16,5 i 2,65 milijuna kuna  te u jednom slučaju za neplaćene koncesije 500.000 kuna pri čemu su prve dvije posve u Pakracu nepoznate i vjerojatno je riječ samo o fiktivnoj adresi.

I na županiji, i na našem području, najduža je lista dužnika „Svi porezni obveznici građani“ na kojoj se nalazi u županiji ukupno njih 516, od toga prema našem brojanju s područja Grada Lipika 39 koji duguju najčešće na ime doprinosa i poreza na dohodak pojedinačno između 525 i 15. tisuća i s područja Grada Pakraca 25 koje po istim stavkama pojedinačno duguju državi između 287 i 21 tisuću kuna. Većina njih je na ovim listama dužnika državi prisutna godinama unazad.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email