POLJOPRIVREDA LIPIK Sjetva završena, berbe pri kraju

POLJOPRIVREDA LIPIK Sjetva završena, berbe pri kraju

Jesenske sjetve u tvrtki „Poljoprivreda“ Lipik, najvećem ratarskom proizvođaču u našem kraju, su završene, a berbe jesenskih usjeva će biti za nekoliko dana, doznajemo od Željka Viboha, direktora tvrtke.

Do kraja berbe ostalo je još „skinuti“ kukuruz s 50 hektara što će potrajati, dozvole li vremenske prilike još pet radnih dana. Do sada je pobran kukuruz na 200 hektara i prosječan prinos od oko 10 hektara u „Poljoprivredi“ ocjenjuju solidnim, ali ne i odličnim. Puno su zadovoljniji sa sojom koju su imali na 200 hektara uz prosječan prinos od 4,5 tone po hektaru, kao i sa šećernom repom koju su izvadili na 56 hektara uz prinos od 70 tona po hektaru što je sve plasirano temeljom ranijih ugovora u šećeranu Viro Virovitica.

Dobre vremenske prilike ove jeseni su im omogućile da ranije nego inače završe s jesenskom sjetvom, a posijali su uobičajene godišnje količine: uljanu repicu na 180 hektara te na 320 hektara pšenicu, ječam i kamilicu.

Što se tiče plasmana preostalog uroda u silosima u Doborvcu, Viboh ne očekuje poteškoće uz cijene koje diktira tržište i na koje ne mogu previše utjecati.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email