POLICIJA Loš prometni početak godine

POLICIJA Loš prometni početak godine

S dvije teže prometne nesreće u kojima je teže ili lakše ozlijeđeno sedam osoba je na pakračkom području započela prometna 2021. godina, izvješćuje jutros Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave Požeško-slavonske. Već prvog dana nove godine, oko 14 sati na Bučju je 35-godišnji vozač, koji je upravljao motociklom marke „Ducati“ njemačkih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i sletio s kolnika. U prometnoj nesreći 35-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Jučer oko 14 u Kraguju, 20-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Mazda“, daruvarskih registarskih oznaka, dolaskom do zavoja uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na suprotnu prometnu traku te prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnjak. U prometnoj nesreći oba vozača su lakše ozlijeđena kao i 21-godišnja putnica iz „Mazde“ i troje putnika iz „Volkswagena“ starosti 11, 20 i 22 godine. Protiv 20-godišnjeg vozača slijedi prekršajni nalog.

Tijekom novogodišnjeg vikenda policija bilježi  i bijeg s mjesta prometne nesreće u  Filipovcu.

Kontrolom prometa tijekom tog vikenda policija je na županiji utvrdila 53 prekršaja, od čega se 29 prekršaja odnosilo  na nepoštivanja dopuštene brzine kretanja,  sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Predao tisuću komada streljiva

U petak 1. siječnja  u Pakracu u Ulici Matice hrvatske na livadi u blizini nogometnog igrališta djeca su pronašla ostatak tromblonske mine za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata.

Posljednjeg dana prošle godine u Pakracu je anonimni građanin policijskim službenicima predao tisuću komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja, a dan ranije u blizini Subocke na zapuštenoj njivi, 46-godišnjak je pronašao ostatak protuoklopne rakete zaostale iz Domovinskog rata.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email