POLAGANJEM VIJENCA Obilježen Dan antifašizma

POLAGANJEM VIJENCA Obilježen Dan antifašizma

Polaganjem vijenca na spomen-kosturnicu na Trgu bana Josipa Jelačića u organizaciji Udruge antifašista i antifašističkih boraca Pakrac-Lipik jutros je obilježen i u Pakracu Dan antifašizma.

Obraćajući se desetini prisutnih građana predsjednica Udruge Mirjana Bilopavlović istaknula je važnost borbe za slobodu u 2. Svjetskom ratu. Zahvalila je svim prijašnjim generacijama koje su boreći se na strani antifašizma omogućili da danas živimo u mirnoj i neovisnoj Hrvatskoj, a današnjim generacijama što se sjećaju te žrtve prethodnih.

Dogradonačelnik Nikola Ivanović je pozdravio prisutne u ime Grada i pohvalio okupljene među kojima je bilo nekoliko gradskih vijećnika i članova Srpskog nacionalnog vijeća koji nazočnošću dokazuju poštivanje vrijednosti antifašizma unatoč lošem vremenu i raznim drugim okolnostima. Ukazao je na činjenicu da spomenik ostaje u centru grada i da je spomenik “Ranjeni borac” restauriran i zaštićen sredstvima Ministarstva kulture i Grada. Vijenac je položen i u Kusonju kod kod spomenika Prve partijske konferencije.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email