PLANINARSKO DRUŠTVO PSUNJ Započinje izletnička godina

PLANINARSKO DRUŠTVO PSUNJ Započinje izletnička godina

Izletom „Pohodom novskim brdom“ koji već tradicionalno organizira PD „Zmajevac“ Novska“,  u nedjelju će započeti s realizacijom ovogodišnjeg plana izleta Planinarsko društvo Psunj“. Kako nam je rekao Borislav Černi, za izlet se prijavilo 15-tak pakračkih planinara. To je prvi od dvadesetak planiranih planinarska izleta u ovoj godini i do kraja mjeseca još je u planu „Zimski uspon na Sveto brdo“, jedan od najljepših predjela Velebita, ali se čeka snijeg.   Preostali izleti su neki iz domena redovnih, a neki su novi. U veljači je predviđen zimski uspon na Omanovac (9.), u ožujku „Papučki jaglaci“ (29.), u travnju dvodnevni izlet u Gorski Kotar, svibnju u Sloveniju i sjeverni Velebit. U lipnju dvodnevni na Učku i trodnevni na južni Velebit, tijekom ljeta nekoliko okolnih po županiji, a za rujan predviđaju odlazak na 70. Dan slavonskih planinara pored Našica. U listopadu planiraju dva izleta u okolinu Zagreba, a na Medvednicu će polovinom studenog. U prosincu je u planu posjet Papuku i njihova tradicionalna „Fokina staza“.

To je tek dio ovogodišnjih planiranih aktivnosti „Psunja“ u kojem su uz redovnu skupštinu predviđeno i više radnih akcija na lokalnim planinarskim stazama, ali i aktivnosti koje nisu mogle biti unaprijed planirane, pojašnjavaju pakrački planinari kroz svoju internetsku stranicu www.pdpsunj.hr na kojoj od nekidan, za sada samo u eksperimentalnoj fazi, dakle uz moguće greške,  uživo imate 24 sata dnevno pogled kroz kameru postavljenu na sobu na katu doma koja pokazuje stanje na padini ispred doma, ali u daljini  i pogled na Pakrac.

Pakrački planinari, odnosno njihovi markacisti, prošloga mjeseca postavili su prve novoizrađene stupce koje će usmjeravati pakračke i druge planinare na obližnja planinarska odredišta. Izrađeno je 40 stupaca i za njih su izbetonirana su postolja.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email