PLANINARSKO DRUŠTVO PSUNJ Treći put dodirnuli vrh Triglava

PLANINARSKO DRUŠTVO PSUNJ Treći put dodirnuli vrh Triglava

Triglav, najveći vrh južnih Alpi bio je odredište 19 planinara Planinarskog društva Psunj koji su od 19. do 21. kolovoza treći puta u tri godine pohodili ovaj vrh. U osvajanje vrha ove slovenske planine koji se nalazi na 2864 metra nadmorske visine naši su planinari krenuli u ranim jutarnjim satima 19. kolovoza kada su se vozilom prebacili do Kovinske ploče (870m) u dolini Krme gdje je bila polazna točka pješačkog dijela ovog zahtjevnog izleta.

20160820_071845Za svladavanje visinske razlike od 1645 metara i dolaska do Triglavskog doma na Kredarici u kojem su i prenoćili potrošeno je gotovo 8 sati hoda koji je Borislav Černi okarakterizirao vrlo naporanim.  Nakon počinka ranojutarnji je pohod na vrh Triglava nastavilo 12 najhrabrijih ili najupornijih, dok su ostali odlučili ostati u domu. Ne bez razloga, jer je posljednja visinska razlika od nekih 350 metara vrlo zahtjevna pa je bila potrebno i dodatno osiguranje čeličnim sajlama. Na sam vrh Triglava stiglo se nešto iza 7 sati uspinjući se grebenom Malog Triglava. Nakon tradicionalnog fotografiranja na vrhu i kratkog odmora uslijedio je povratak do doma, gdje su se kompletirali i nastavili spuštanje do Kovinskih ploča, ali ovaj put stazom preko Konjskog sedla.

„Nakon povratka do Kovinske koče napravili smo i malu proslavu rođendana našeg člana Damira Lalića koji je taj dan ugasio 52 svijećice na torti. Fešta je bila odlična, neće je naš Lale dugo zaboraviti“, rekao nam je Borislav Černi uz Zorana Milakovića, planinarskog vodiča i Stevu Nagya jedan od vodiča ove grupe planinara PD Psunja u pohodu na Triglav.

Trodnevni radni izlet članovi PD Psunja završili su posjetom Bledu gdje su u povratku odvojili nekoliko sati za posjet poznatom Bledskom jezeru. Planinari nakon ovog pohoda neće mirovati pa je već za kraj rujna dogovorena nova aktivnost, ovaj put će se pod teškim planinarskim cipelama naći stijene i putovi Srednjeg Velebita.

Kredarica

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone