U petak 2. Pub kviz u Hotelu Pakrac

U petak 2. Pub kviz u Hotelu Pakrac

Hotel Pakrac bit će 8. rujna domaćin drugog Pub kviza u organizaciji Udruge djece branitelja Domovinskog rata. Prvi je održan 9. srpnja na istom mjestu i pokazao se kao forma za koju postoji interes. Podsjetimo, pobijedila je ekipa Otporni na znanje koja se u konkurenciji šest ekipa pokazala najspretnijom i najsnalažljivijom.

Sudjelovanje na kvizu je besplatno, potrebno je tek malo hrabrosti, a ukoliko već imate spremno društvo, s imenom ekipe možete se prijaviti putem e-maila: [email protected] u inbox stranice ili najkasnije pola sata prije početka kviza za stolom voditelja kviza.

Pub kviz je forma kviza razvijena i danas izrazito popularna u Velikoj Britaniji (Pub Quiz, Quiz Night, Trivia Night). Prema anketi jednih britanskih novina iz 2008. godine, 42% pubova organizira kvizove na tjednoj bazi, čime se dolazi do brojke od nevjerojatnih 22 445 kvizova koje u toj državi možete igrati svaki tjedan. U Hrvatskoje je pub kviz scena zaživjela 2005. godine,

Najčešća forma pub kvizova je klasični pitanje-odgovor sistem s pisanjem na papir, iako su moguće razne varijacije. U tom klasičnom sistemu postoji otprilike 30 pitanja podijeljenih na razne kategorije, a izrazito su omiljena pitanja u kojima se nešto treba pogoditi iz audio ili video isječka.

Timovi koji igraju obično se sastoje od 3 do 5 ljudi, ovisno o kapacitetu prostora u kojem se igra. Svaki tim igra pod svojim imenom i često je to pravi festival kreativnosti.

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email