PETAK 2. LISTOPADA Predstavljanje rezultata ovogodišnjih arheoloških istraživanja

PETAK 2. LISTOPADA Predstavljanje rezultata ovogodišnjih arheoloških istraživanja

Predavanje na temu „Stari grad Pakrac-rezultati četvrte godine arheoloških istraživanja“ bit će održano u petak, 2. listopada s početkom u 19 sati, u vijećnici kurije Janković, a predavač će biti dr. sc. Juraj Belaj, znanstveni savjetnik na Institutu za arheologiju i voditelj arheoloških istraživanja koja se na glavnom pakračkom trgu provode unazad četiri ljeta.

Riječ je o prezentaciji ovogodišnjih arheoloških istraživanja provedenih u razdoblju od 29. lipnja do 18. srpnja na ostacima srednjovjekovne utvrde Stari grad Pakrac.

Lanjsko takvo predavanje izazvalo je veliki interes građana koji su napunili gradsku vijećnicu, a tom prigodom dr. Belaj je istaknuo: „Ukoliko lokalno stanovništvo nema pozitivan stav prema baštini, uzalud je sav trud stručnjaka. Vaš odaziv večeras, ali i na terenu ovog ljeta kada su nas posjećivali građani zanimajući se za nalazište, govori o lijepoj perspektivi“.

Kako nam je rekla Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja Grada Pakraca, uz poštivanje epidemioloških mjera svi zainteresirani sugrađani i ovaj put su dobrodošli.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email