PALIJATIVNI TIM LIPA: Sajam i likovna kolonija za Dan jabuka

PALIJATIVNI TIM LIPA: Sajam i likovna kolonija za Dan jabuka

Povodom Svjetskog dana jabuka jučer predvečer je u prostoru kurije Janković u organizaciji Palijativnog tim LiPa održan sajam i likovna kolonija posvećena ovoj kraljici voća. Svi zainteresirani mogli su naučiti koja je uloga jabuke u medicini, kušati slastice od jabuka ili poslušati prigodne pjesme s tom tematikom. Učenici završnih razreda srednje škole prodavali su palačinke i kompot od jabuka, a posjetitelji su mogli kupiti i neke od proizvoda lokalnih OPG-ova.

Ranije poslijepodne započela je likovna kolonija, s jabukom kao glavnim motivom, kojoj su se odazvale likovne udruge iz Daruvara i Slavonskog broda, te lokalni amaterski slikari: Dunjica Karniš, Otto Kraml, Sanja Krucki, Sandra Kozić i Matija Ozdanovac. Palijativni tim LiPa ovom je prigodom tiskao i malu zbirku recepata „Iskustvena medicina u mom domu“ o ljekovitim pripravcima naših baka i djedova kojima su nekad na prirodan način liječili razne tegobe.

Ovo je bila zadnja ovogodišnja aktivnost programa „Gea oprosti“ kojeg provodi Palijativni tim LiPa, a završena je projekcijom filma „Zemlja opominje“.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email