PALIJATIVNI TIM LiPa – Projekt “Volonteri iz školskih klupa”

PALIJATIVNI TIM LiPa – Projekt “Volonteri iz školskih klupa”

Palijativni tim „LiPa“ iz Pakraca je u suradnji s partnerom „Sirius – Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje“pripremio projekt pod nazivom „Volonteri iz školskih klupa“ vrijedan nešto više od 1,1 milijun kuna, sufinanciran od strane Europske unije iz Europskoga socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

„Cilj i svrha projekta je unaprijediti svijest o važnosti volontiranja ne samo među učenicima, već i njihovim roditeljima i profesorima te doprinijeti razvoju aktivnog građanstva među mladima. Volonteri će provoditi vrijeme s pacijentima Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik i uključivat će se u raznovrsne aktivnosti poput pratnje pacijenata na preglede i terapije, pomoć pri odlasku po uputnicu ili ljekarnu, čitanje knjiga ili novina pacijentima, odlazak u šetnju ovisno o interesima i potrebama korisnika“, istaknula je tajnica Ljerka Pavković.

Osim u Toplicama Lipik učenici – volonteri susrest će se i u domovima korisnika na području Pakraca.

„U palijativnom timu „LiPa“ će pružati pomoć palijativnim bolesnicima zajedno s drugim članovima udruge i obavljati iste aktivnosti kao u bolnici Lipik te se tako upoznati s potrebama bolesnika koji boluju od neizlječivih bolesti“, dodala je sestra Ljerka.

„Volonteri iz školskih klupa“ je zaživio početkom lipnja, a trajat će sve do 30. studenoga 2018. godine, a ovome projektu priključili su se i brojni partneri iz većih hrvatskih zdravstvenih središnjica: Udruga „MI“ iz Splita, Dječji centar „Logos“ iz Slavonskoga Broda, Zdravstveno učilište Zagreb, Zdravstvena škola Split, Srednja medicinska škola Slavonski Brod te Srednja škola Pakrac.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email