PALIJATIVNI TIM “LIPA”: Za osviještenost o Alzheimerovoj bolesti

PALIJATIVNI TIM “LIPA”: Za osviještenost o Alzheimerovoj bolesti

Promotivnim štandom na Gradskoj tržnici Pakrac u organizaciji  Palijativnog tima LiPa povodom svjetskog dana Alzheimerove bolesti danas se održava edukativna akcija “Jesenja ruža za jesen života” gdje građani mogu dobiti informacije o ovoj bolesti.

“Rujan je mjesec Alzheimerove bolesti, a 21. rujna se obilježava kao Svjetski dan oboljelih od ove bolesti. Danas je sve više ljudi oboljelih od demencije, a ovom prilikom želimo na to ukazati, pomoći im kako prepoznati simptome te gdje se i kome u tom slučaju javiti. Naša udruga ima nekoliko štićenika s ovom bolešću s našeg područja kojima redovito pomažemo u svakodnevnim aktivnostima i vrlo je važno razbiti predrasude jer se ova bolest može pojaviti u svakoj obitelji“, rekla je Vesna Božić, članica Palijativnog tima LiPa, koju smo danas zajedno sa volonterkama, pakračkim srednjoškolkama medicinskog usmjerenja, zatekli na promotivnom štandu.

Ovu vrijednu edukativnu akciju nastavljaju i 24. rujna u Požegi, a završit će ju 27. rujna šetnjom sjećanja od Pakraca do Lipika.

U Hrvatskoj je, kako se procjenjuje, demencijom zahvaćeno oko 86.000 osoba, među kojima je gotovo dvije trećine žena, njih skoro 60.000. Svake godine u nas obolijeva oko 13.000 ljudi, dok u najmanje 50 posto slučajeva bolest nije dijagnosticirana.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email