PALIJATIVNI TIM LIPA Obilježen Svjetski dan bolesnika

PALIJATIVNI TIM LIPA Obilježen Svjetski dan bolesnika

U organizaciji Palijativnog tima Lipa 11. veljače poslijepodnevnim je programom obilježen Svjetski dan bolesnika. Povodom toga, kao i svake godine, organizirana je šetnja pedesetak pakračkih srednjoškolaca nazvana „Malo srce za veliko srce“, a protezala se trasom od Srednje škole Pakrac, glavnim putem, sve do lipičke crkve sv. Franje Asiškog u Lipiku. Tamo je u društvu pacijenata Toplica Lipik te mališana Dječjeg vrtića Kockica uz puštanje u zrak ljubičastih balona na simboličan način svijetu poslana poruka mira.
Obilježavanje je nastavljeno u konferencijskoj dvorani „Quella“ predstavom „Odletimo zajedno u svijet bubamara“ u izvedbi djece polaznika lipičkog vrtića „Kockica“ te projekcijom kratkog animiranog filma „Ian“ o dječaku koji boluje od cerebralne paralize.


Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine na današnji datum u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb. Obilježavanjem se izražava i zahvala svim zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima koji skrbe za bolesnike na bilo koji način.

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email