PALIJATIVNI TIM LIPA Obilježen Svjetski dan bolesnika

PALIJATIVNI TIM LIPA Obilježen Svjetski dan bolesnika

U organizaciji Palijativnog tima Lipa, Toplica Lipik te Dječjeg vrtića Kockica u srijedu poslijepodne obilježen je Svjetski dan bolesnika. Pakračko-lipička manifestacija povodom toga započela je u 14 sati polaskom učenika ispred Srednje škole Pakrac prema crkvi Franje Asiškog u Lipiku, gdje su u društvu mališana iz Dječjeg vrtića Kockica zajedno pustili ljubičaste balone u zrak poslavši tako svijetu poruku mira.

Obilježavanje je nastavljeno u  konferencijskoj dvorani „Quella“ u sklopu lipičke bolnice, gdje su vrtićarci i srednjoškolci – svatko u svom aranžmanu –  uz pjesmice i recitacije, izveli i prigodne predstave.

Spomenimo i to da se Svjetski dan bolesnika obilježava svake godine 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.

 

 

Podjelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print
Email this to someone
email